Ara llegint
Manacor podrà ampliar la depuradora de Porto Cristo a una parcel·la cedida pel Govern

Manacor podrà ampliar la depuradora de Porto Cristo a una parcel·la cedida pel Govern

Manacor podrà ampliar la depuradora de Porto Cristo a una parcel·la cedida pel Govern

El Govern de les Illes Balears cedeix gratuïtament l’ús d’una porció de 15.000 m2 de la parcel·la rústica situada al polígon 14, parcel·la 83, que té una superfície de 89.706 m2. L’Ajuntament de Manacor en destinarà una part a equipament públic, amb l’ampliació dels terrenys de l’EDAR de Porto Cristo i s’Illot i l’habilitació d’un punt verd.

Amb aquesta cessió, l’Ajuntament de Manacor farà possible l’ampliació de l’actual EDAR per així adequar-la a l’actual normativa d’aigües residuals urbanes i millorar-ne el tractament biològic. Al mateix temps, l’Ajuntament de Manacor també té la necessitat de cobrir el servei municipal de punt verd a Porto Cristo després del tancament de l’equipament anterior.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha visitat el solar de Porto Cristo que el Govern de les Illes Balears cedirà parcialment a l’Ajuntament de Manacor.

A la visita hi han assistit el batle de Manacor, Miquel Oliver; la delegada de l’Àrea d’Urbanisme i Habitatge i 1a tinenta de batlia, Núria Hinojosa; la delegada de l’Àrea d’Economia, Hisenda i Promoció y 4a tinenta de batlia, Maria Antònia Truyols; el delegat de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat i 2n tinent de batlia, Sebastià Llodrà Oliver, i la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni del Govern, Aina Galmés.

La consellera Sánchez ha recalcat la necessitat de col·laborar entre les institucions i ha posat d’exemple Manacor, on el Govern i l’Ajuntament han impulsat nombroses col·laboracions en matèria d’habitatge, mobilitat o medi ambient. «La política ha de servir per solucionar els problemes de la ciutadania, i qui millor que els ajuntaments per poder detectar més aviat els problemes i posar fil a l’agulla per trobar solucions», ha manifestat la consellera.

Així mateix, ha destacat que la disponibilitat del Govern a aquesta col·laboració institucional ha fet possible, a Manacor, l’impuls del tram urbà del tren de Llevant, la construcció del nou centre de salut, el nou edifici d’Aproscom, les millores de l’Hospital de Manacor o l’important impuls a l’habitatge amb la reconversió de bucs, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt