Ara llegint
Ports de les Illes Balears exposa fotografies antigues de tretze instal·lacions

Ports de les Illes Balears exposa fotografies antigues de tretze instal·lacions

Ports de les Illes Balears exposa fotografies antigues de tretze instal·lacions

Ports de les Illes Balears proposa un recorregut fotogràfic pels ports autonòmics amb motiu del Dia de les Illes Balears. Un recull de fotografies antigues són reproduïdes al costat de fotografies actuals, realitzades des de la mateixa perspectiva, per donar a conèixer com s’han transformat les instal·lacions portuàries de les nostres Illes.

Els ports de les Illes Balears havien estat sempre dependents del govern central i va ser a partir de la promulgació de l’Estatut d’Autonomia al 1983 que les transferències van passar al govern autonòmic. D’aquesta manera tots els ports de les Illes Balears, que no eren d’interès general, van passar a dependre del Govern de les Illes Balears.

Amb aquesta transferència, 13 ports i les seves instal·lacions secundàries quedaren com a ports de gestió directa mentre que clubs nàutics i marines es varen quedar com a instal·lacions de gestió indirecta.

L’exposició fa un recorregut pels ports d’Andratx, Sóller, Pollença, Cala Rajada, Cala Bona, Porto Cristo, Portocolom, Cala Figuera, Portopetro, Colònia de sant Jordi, Ciutadella, Fornells i Sant Antoni. Aquets són els ports que actualment són gestionats de manera directa per Ports de les Illes Balears i a partir dels quals podem observar els canvis que han donat lloc als ports que coneixem avui dia.

“Els canvis que s’han succeït en els nostres ports no haurien estat possible sense un important capital humà que durant aquests anys ha treballat i ha viscut directament totes aquestes transformacions” explica el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, “precisament d’aquests canvis, tant a nivell d’infraestructures com de tipologia d’embarcacions o dels mateixos usuaris, ens en parlarà l’antic cap de port de Pollença, Miquel Ferrer, que procedeix d’una nissaga de guardamolls que es va iniciar amb el pare fa més de 75 anys i que ens transmetrà records i anècdotes viscudes als nostres ports”.

L’acte d’inauguració  de l’exposició serà demà, 1 de marc, a les 12:30 al moll pesquer del Port de Pollença (davant l’oficina de Ports IB) i comptarà amb la participació de Xavier Ramis, director general de Transport Marítim i Aeri, acompanyat del batle de Pollença, Andrés Nevado i de l’antic cap del port de Pollença, Miquel Ferrer Vilanova.

Després d’aquesta instal·lació al Club Nàutic de Pollença, cada una de les parelles de fotografies s’exposarà a les instal·lacions dels seus respectius ports.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt