Ara llegint
El Plogging, l’esport que salva el planeta

El Plogging, l’esport que salva el planeta

Fora Vila

La paraula plogging prové de la unió de “jogging” (córrer) i de l’expressió sueca “placka upp”, que significa (recollir). Va ser en aquest pais, Suècia, quan en 2016 es forma la primera activitat organitzada de plogging, pel que es aquí on s’origina com a tal, aquest esport, tot i que  anteriorment a aquesta data, segurament molts de nosaltres ja hem recollit escombreries quan hem anat d’excursió en més d’una ocasió.

Aquesta disciplina cada vegada està més de moda i compta amb més adeptes, i del que tracta és de combinar l’activitat física (generalment el running, encara que també es pot fer amb bici o simplement caminant) amb la recollida dels residus que ens anem trobant en el nostre camí al llarg d’una ruta marcada. En l’actualitat ja és una pràctica estesa a molts països i és bastant freqüent trobar carreres d’aquest tipus en les quals pot participar sol, amb amics o amb tota la família, perquè s’adapten a diferents nivells i distàncies. Un exemple és la que organitza anualment la companyia Nationale Nederlanden i que es coneix com la carrera “Feix esport pel planeta”, una carrera que a més és 100% solidària a benefici de l’ONG Acció contra la fam.

Per a practicar el plogging, tan sols fa falta dotar-se d’un bon calçat i roba esportiva (com per a qualsevol altra mena de competició), hidratació suficient, un GPS o brúixola per si ens desviem del camí, així com guants per a evitar talls i esgarrapades en recollir els residus i una o diverses bosses per a poder reciclar adequadament.

Entre els beneficis que aporta, no només està el fet de millorar la salut, sinó també, el de contribuir activament a la sostenibilitat del planeta.

Per això, si vols aportar el teu granet de sorra per a fer un món millor, és molt recomanable i gratificant participar en alguna d’aquestes carreres, que com dèiem, ofereix moltes variants, pel que permet adaptar-les a tota mena de persones i a qualsevol estat físic.

Foto: Getty Images.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt