Ara llegint
Aquest diumenge arranca la campanya de vacunació

Aquest diumenge arranca la campanya de vacunació

La Conselleria de Salut i Consum ha informat que finalment començarà a vacunar demà diumenge la població de les Illes Balears contra la covid-19.

Durant la històrica primera jornada de vacunació s’inocularà la primera dosi de la vacuna de la farmacèutica Pfizer a 73 usuaris i 172 professionals de la residència OMS-Sant Miquel, de Palma segons ho ha anunciat avui el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, durant la presentació de la campanya de vacunació de la covid-19, acompanyat pel coordinador de vacunació, Carlos Villafáfila.

Les vacunes arriben demà mateix a les 9.30 hores del matí en un avió del Ministeri de Defensa procedent de Madrid. Després de superar el procediment de descongelació -que té una durada aproximada de sis hores- les dosis seran administrades als usuaris i professionals de la residència OMS-Sant Miquel, que així ho han autoritzat.

El Servei de Salut ha format un total de 150 professionals d’atenció primària i del Servei de Prevenció i Riscs Laborals del Servei de Salut per dur a terme la vacunació a totes les Illes.

En total, dins el primer trimestre de l’any 2021, s’espera vacunar 60.000 persones dels col·lectius més vulnerables o exposats, administrant dues dosi per persona amb un període de diferència de tres setmanes. La campanya de vacunació continuarà dilluns, amb l’arribada a les tres illes de les primeres 5.850 dosis. La companyia Pfizer subministrarà setmanalment el mateix nombre de dosis fins a arribar a les 73.123 vacunes en el primer trimestre de l’any al conjunt de les Illes Balears.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt