Ara llegint
Salut recomana prendre precaucions en una de les setmanes més fredes de l’any

Salut recomana prendre precaucions en una de les setmanes més fredes de l’any

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha advertit que la Península i les Illes Balears es troben en una de les setmanes més fredes de l’any. Preveu que les temperatures, que baixaran més dràsticament a la nit, es mantenguin baixes com a mínim fins diumenge, 29 de gener. A més del fred, es preveuen precipitacions i vents forts en moments puntuals.

La Conselleria de Salut i Consum —mitjançant la Direcció General de Salut Pública i Participació— recomana a tota la població protegir-se del fred i seguir les recomanacions següents:

-Vaccinau-vos contra la grip i contra la COVID-19, especialment si teniu més de 65 anys o si patiu alguna malaltia crònica o estau immunodeprimit.

-Estigueu pendent de les persones més vulnerables al fred (ancians, pacients crònics, infants, etc.) i contactau amb el personal sanitari de referència en cas que sigui necessari.
-Seguiu una alimentació variada, menjau fruita i verdura, beveu aigua i begudes calentes encara que no tingueu set i evitau consumir alcohol.
-Posau-vos diverses capes de roba prima perquè encalenteixen més que una peça gruixada.
-Si teniu brasers o xemeneia a casa, ventilau-la dues vegades al dia durant un quart d’hora per evitar que s’hi acumuli diòxid de carboni. Apagau les estufes de gas durant la nit.
-A l’exterior, respirau pel nas i no per la boca: així l’aire s’escalfa en passar per les fosses nasals i s’evita que arribi massa fred als pulmons.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt