Ara llegint
La quarta dosi de la vacuna covid, a partir de dilluns a les residències d’ancians

La quarta dosi de la vacuna covid, a partir de dilluns a les residències d’ancians

La Conselleria de Salut començarà la campanya de vacunació el proper dilluns 26 amb l’administració de la segona dosi de record als usuaris de residències de gent gran (3.147 usuaris ) i, posteriorment, a les persones majors de vuitanta anys, amb una població diana de 53.028 persones (42.944 a Mallorca, 4.699 a Menorca, 5.385 a Eivissa i Formentera).  

Els primers seran vacunats a les residències mateixes i els segons ho podran fer als centres de salut d’atenció primària (o en el domicili si es tracta de persones amb mobilitat reduïda).

Una vegada vacunats -i en espera que la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial adopti el calendari definitiu de col·lectius prioritaris- l’objectiu de Salut és anar ampliant a altres usuaris i treballadors de residències de persones amb discapacitats, pisos tutelats i altres institucions, professionals sanitaris que treballen amb persones vulnerables a hospitals i centres de salut, i a tota la població adulta major de 60 anys.

La dosi de record s’administra a persones vacunades, per reforçar la immunitat que es va perdent amb el pas del temps. Les vacunes noves d’ARNm missatger de Pzifer que s’administren són bivalents, és a dir, protegeixen contra la variant original de Wuhan i les subvariants d’òmicron B.A.4 i B.A.5. En aquests moments, la variant B.A.5 circula entre la població en un 90 % i la B.A.4, en un 10 %.

Quant a les dosis administrades, el Servei de Salut ha de rebre 115.200 dosis (89.280 a Mallorca, 8.640 a Menorca i 17.280 a Eivissa i Formentera) que li corresponen del total dels 5,6 milions que ha rebut el Ministeri en la primera remesa compromesa amb Pzifer. Mallorca ja disposa de 20.160 d’aquestes vacunes, i Menorca i Eivissa ja en tenen el 100 %.

D’altra banda, les darreres dades publicades de la xarxa sentinella de vigilància d’infeccions respiratòries agudes apunta que en la setmana 36 (del 5 al 11 de setembre) la taxa de grip era de 100 per cada 100.000 habitants, i amb predomini d’altres virus respiratoris diferents a la grip i al SARS-CoV-2.

Salut preveu iniciar la campanya combinada de COVID-19 i grip a partir de la segona quinzena d’octubre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt