Ara llegint
Convocats ajuts per valor de 2,8 milions d’euros pel sector lacti de les Balears

Convocats ajuts per valor de 2,8 milions d’euros pel sector lacti de les Balears

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publica aquest dijous la convocatòria del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de les ajudes per valor de 2,8 milions d’euros per mantenir el sector lacti davant la crisi provocada per la guerra d’Ucraïna corresponent a l’any 2023. Aquestes quanties es podran incrementar amb crèdits que es poden destinar a aquesta finalitat. El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució al BOIB i fins al 14 de juliol de 2023.

La convocatòria inclou 2,3 milions d’euros per al sector lleter de l’illa de Menorca, i 500.000 euros per a sector lacti de la resta d’illes. Les ajudes destinades al sector lacti de l’illa de Menorca es financen amb 1.000.000 d’euros, a càrrec del Consell de Menorca, i 1.300.000 d’euros, a càrrec de la CAIB.

Les despeses subvencionables corresponen al sobrecost en el manteniment de l’activitat dels productors de llet de vaca per l’impacte de la guerra d’Ucraïna i els derivats de la crisi de la cadena de subministraments que han sobrevingut d’aquesta invasió. Les ajudes s’atorgaran mitjançant el sistema de mòduls, calculat el sobrecost de la producció entre l’1 de gener al 31 de desembre de 2022. La convocatòria estableix la quantia de l’ajuda en funció del número i de la raça de les vaques (de la reina, frisona, mestissa, jersey, parda, menorquina, normanda i fleckvieh). L’import màxim per beneficiari per cada explotació serà de 0.046 cèntims per litre de llet declarat a INFOLAC 2022.

El peticionari i la seva explotació han d’estar inscrits i actualitzats en el Registre d’Explotacions Ramaderes (REGA), com a explotació ramadera de boví de llet o mixta, dins el 2022 i fins al moment de presentar la sol·licitud.

El sector lleter té la consideració de sector d’estratègic a les Illes Balears, per raons econòmiques, socials i ambientals. La cadena de valor del sector lleter de les Balears està formada per 162 explotacions de llet o mixtes, dues indústries làcties, 40 formatgeries artesanals, 13 formatgeries industrials i 34 maduradors d’un dels productes alimentaris més reconeguts i valorats de les Balears, com és el formatge DO Mahón-Menorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt