Més de 5.300 escolars participen a la desena edició de Ciència per a Tothom a la UIB
Més de 5.300 alumnes de primària (1.956) i de secundària (3.438) participen des d’avui i fins dia 13 de maig a la desena edició de Ciència i Tecnologia al campus de la Universitat de les Illes Balears. Les activitats de Ciència per a Tothom són experiments de ciència relacionats amb diferents àmbits del coneixement. S’han dissenyat en tots els casos activitats orientades als diversos nivells educatius. Les demostracions seran a càrrec de devers 500 estudiants universitaris i 95 professors de la UIB que participen a Ciència per a Tothom de manera voluntària.
Aquest esdeveniment és la cita més important en l’àmbit de la divulgació científica a les Illes Balears, i neix de la inquietud dels professors de la UIB per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els més joves.
Ciència per a Tothom també té les portes obertes per rebre les famílies i el públic en general interessat per la ciència. Tothom que ho vulgui podrà participar en les activitats d’aquesta iniciativa el divendres horabaixa, de les 16.30 a les 19.30 hores, i el dissabte, de les 10 a les 14 hores. Totes les activitats són gratuïtes i no és necessari apuntar-s’hi.
En aquesta edició, els participants podran fer activitats com ara:
- Mosquito Alert: ajuda’ns a saber on és el moscard tigre
- El pèndol caòtic
- Moviments de les plantes
- Efectes «quimi-especials»
- Ruta al caos a través d’imatges
- Realitat virtual i vídeo en 360 graus
- Diana intel·ligent
- Les espècies invasores i plagues prioritàries, una amenaça per a la biodiversitat
- FilosofIA. Reflexions sobre la intel·ligència artificial
- Com lluitar contra la incertesa en la salut, els doblers i el benestar
- Les platges, les dunes i el canvi climàtic
- Matèria inert-viva
- Aprèn criptografia amb el joc Crypto Go
Pòdcasts informatius
Si voleu conèixer amb més detall algunes de les activitats que trobareu a Ciència per a Tothom, podeu escoltar els pòdcasts següents:
- Realitat virtual i 360 graus, amb Antoni Oliver, professor ajudant del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica i investigador del Laboratori de Tecnologies de la Informació i Multimèdia.
- Enginyeria electrònica i intel·ligència artificial, amb Lluc Crespí, investigador contractat a través del programa “Investigo” en el Departament d’Enginyeria Industrial i Construcció.
- Per a què serveix l’app Mosquito Alert?, amb Carlos Barceló, professor contractat doctor interí del Departament de Biologia i investigador del grup de recerca en Zoologia Aplicada i de la Conservació.
L’Oficina per al Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) organitza Ciència per a Tothom en el marc de les activitats SeràsUIB,amb el patrocini de la Direcció General de Política Universitària i Recerca, la Fundació la Caixa, la Fundació Sa Nostra i CaixaBank.