Ara llegint
Endesa i Asaja col·laboren en la formació dels agricultors de Mallorca

Endesa i Asaja col·laboren en la formació dels agricultors de Mallorca

Endesa i Asaja col·laboren en la formació dels agricultors de Mallorca

Durant aquest mes de juliol, els dies 6, 7, 13, 14 i 15, fruit del conveni de col·laboració entre Endesa i Asaja, es fa el “Curs d’agricultura ecològica” destinat als agricultors de Mallorca. El passat mes de maig, l’Oficina Mòbil de Digitalització Rural va recórrer els municipis de sa Pobla, Muro, Alcúdia i Llucmajor, i durant el mes de juny es va fer el “Curs de drons, aplicat a l’agricultura i la ramaderia”.

L’objectiu és la formació de joves agricultors per a l’impuls de l’emprenedoria rural i la millora de la sostenibilitat en municipis on es desenvolupen projectes renovables d’Endesa, creant d’aquesta manera valor compartit entre sector primari i industrial

L’Oficina Mòbil de Digitalització Rural compta amb la web ” www.campoyenergia.com ” on es pot seguir el recorregut de l’Oficina mòbil i els cursos de formació que es duen a terme tant a Mallorca com a qualsevol altre punt de la ruta.

Segons informa Endesa en un comunicat, els resultats de l’Oficina Mòbil a Mallorca han estat molt satisfactoris, tant pel nombre d’interessats pels cursos de formació dels mesos de juny i juliol, com pel servei d’atenció personalitzada que s’ha oferit als clients que han visitat l’Oficina Mòbil.

Es tracta d’un vehicle en el qual formadors d’ASAJA recorreran enguany 3.000 quilòmetres, per a visitar un total de 29 municipis de l’àmbit rural de 7 comunitats autònomes, on se situaran els projectes renovables d’Endesa. Amb aquesta oficina mòbil es donarà suport als agricultors i ramaders locals per a l’obtenció del Certificat Electrònic de signatura digital i orientació en la captació d’ajudes i subvencions. També serà un canal de comunicació dels projectes renovables d’Endesa que permeti donar a conèixer les característiques dels mateixos a la població local.

El bloc de formació va dirigit a joves, aturats i persones vinculades al sector agrari. Ho conforma 40 cursos que s’han agrupat en sis categories clau (agricultura, ramaderia, viverisme, apicultura, insecticultura i economia circular) que es complementen amb un segon bloc formatiu, amb matèries molt demandades pel sector agrari i d’alt potencial com són: innovació, digitalització i maneig de maquinària agrícola; gestió empresarial, ajudes PAC i TICs i tècniques de maneig i poda de cultius emergents (festuc, ametller, alvocat i olivar).

Aquesta oferta formativa es troba entre els projectes i iniciatives de Creació de Valor Compartit (CSV) que desenvolupa Endesa en els territoris on desplega projectes renovables cercant sempre la millor integració territorial i el màxim valor socioeconòmic per a les comunitats locals a l’entorn dels projectes. I sota aquest enfocament es planteja la hibridació de la producció d’energia amb el sector primari, incorporant activitats d’agricultura, apicultura, ramaderia en les instal·lacions renovables amb l’objectiu de compartir i no competir per l’ús del sòl, generant així més oportunitats de desenvolupament socioeconòmic a la zona.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt