Ara llegint
Policies alemanys, francesos i italians col·laboraran amb la Guàrdia Civil en la vigilància de zones turístiques

Policies alemanys, francesos i italians col·laboraran amb la Guàrdia Civil en la vigilància de zones turístiques

La Delegada de Govern a les Illes Balears, Aina Calvo, i el Coronel Cap de la Zona de la Guàrdia Civil a les Illes Balears, Alejandro Hernández, han presentat avui els policies internacionals que prendran part aquest estiu en el Pla Turisme Segur 2021.

L’acte s’ha duit a terme a l’hotel Es Port, del Port de Sóller. Després de la presentació, en la qual s’ha donat la benvinguda a tots els assistents, han pres la paraula la presidenta de la Federació Hotelera, Maria Frontera, el batle de Sóller, Carles Simarro, a més d’Alejandro Hernández i Aina Calvo, que ha destacat la importància de el Pla Turisme Segur que cada estiu es desplega en tot l’arxipèlag de les Illes Balears.

Enguany les Patrulles Mixtes Internacionals duen a terme el seu treball des del passat 1 de juliol i estan formades per components de la Policia Alemanya, la Gendarmeria Nacional Francesa i els Carabinieri italians, que són una possibilitat de treball en comú prevista en el Tractat de Prüm o de països amb els quals s’hagi subscrit l’acord de col·laboració.

A l’illa de Mallorca es desplegaran quatre policies alemanys integrats en els quarters de la Guàrdia Civil de Santa Margalida i Artà, que prestaran servei a les zones turístiques de Platja de Muro, Can Picafort i en les mateixes zones d’afluència turística dels termes municipals d’Artà, Son Servera, Capdepera i Sant Llorenç; mentre que dos gendarmes francesos integrats amb la Guàrdia Civil de Calvià i Sóller i que prestaran servei en els termes municipals de Calvià, Sóller, Deia i Fornalutx.

Aquests sis policies estrangers formen part del conjunt de 19 que prestaran servei d’especial atenció a l’turista estranger a les Illes Balears durant els mesos de juliol, agost i setembre, essent sis d’ells gendarmes francesos, quatre caribinieri italians i nou policies alemanys. De tots ells, setze prestaran servei a unitats de l’illa de Mallorca i tres més al municipi de Santa Eulàlia de el Riu, a Eivissa.

Aquestes patrulles no només tenen com a finalitat incrementar la seguretat, sinó també l’impulsar la cooperació internacional, que és la base de la lluita contra una delinqüència global, així com millorar l’atenció al turista estranger.

La integració d’aquests policies en les diferents unitats de la Guàrdia Civil de les Illes Balears és possible gràcies a la col·laboració de la Federació Hotelera de Mallorca, de les associacions hoteleres de les zones afectades en les que presten servei, com Palma Nova – Magaluf, Santa Ponça, Sóller, Platja de Muro, Can Picafort, Cala Millor i Cala Ratjada, així com de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears a través dels ajuntaments dels respectius termes municipals en què presten servei.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt