Ara llegint
Alumnes de Sant Antoni creen bombes de llavors amb el mètode Nendo Dango per reforestar zones incendiades

Alumnes de Sant Antoni creen bombes de llavors amb el mètode Nendo Dango per reforestar zones incendiades

Alumnes de Sant Antoni creen bombes de llavors amb el mètode Nendo Dango per reforestar zones incendiades

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, amb la col·laboració de LG España, ha organitzat a quatre col·legis del municipi uns tallers de reforestació amb el mètode Nendo Dango, una tècnica japonesa de regeneració d’ecosistemes que consisteix a crear bombes de llavors amb argila i compost.

Els alumnes han après aquesta tècnica de cultiu, coneguda per ser molt senzilla, econòmica i eficient, que consisteix a crear bolles d’argila i substrat que protegeixin les llavors dipositades al seu interior d’animals i inclemències meteorològiques durant les primeres fases de germinació, multiplicant així les opcions d’èxit de creixement i facilitar-ne el creixement.

La combinació de llavors a cada bolla inclou llavors de diferents espècies per crear un ecosistema vegetal que permeti recuperar entorns naturals complets. Per això, la regidoria de Medi Ambient va sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient del Govern el tipus de llavors més adequades per al projecte, per al qual han facilitat 100.000 llavors de vegetació autòctona de l’illa (savina eivissenca, mata, espígol, llentiscle i olivella) escollides a través del Banc de Llavors Balear.

Un cop creades les bombes de llavors, es deixaran assecar durant dues setmanes i, posteriorment seran llançades per la zona de sa Talaia, l’àrea triada per reforestar a causa dels incendis patits en els darrers anys.

La tècnica Nendo Dango, coneguda també com a bomba de llavors va ser desenvolupada pel biòleg, agricultor i filòsof japonès Masanobu Fukuoka.

Algunes de les bolles, amb les llavors al seu interior.

En total han participat als tallers 200 alumnes de 5è i 6è de primària dels centres CEIP Sant Antoni, CEIP Sant Rafel, CEIP Guillem de Montgrí i Can Bonet.

La regidora Neus Mateu ha assistit als tallers, impartits dimarts i dimecres per dos monitors d’LG que s’han desplaçat a l’illa. “Es tracta d’una iniciativa que ens va presentar un veí de Sant Antoni i que vam valorar positivament per posar-la en pràctica a les escoles del municipi. Estem molt contents de poder acostar aquesta experiència i donar a conèixer aquesta tècnica japonesa que ens ajudarà a conscienciar i involucrar els més petits en la reforestació de sa Talaia amb la idea que com més verds són els nostres boscos, més reduïm el CO2”, ha explicat Mateu.

Moviment Smart Green Espanya

El projecte forma part del Moviment Smart Green, impulsada per LG España, una iniciativa per combatre el canvi climàtic a través de la regeneració d’ecosistemes i que té com a objectiu unir empreses, institucions i ciutadans per plantar 47 milions d’arbres a l’any a Espanya amb aquest mètode fàcil i econòmic de reforestació.

“Els tallers de Nendo Dango organitzats a col·legis d’Eivissa amplien encara més aquest projecte didàctic, dirigit totalment a convertir la iniciativa de Smart Green en un moviment social transversal”, ha afirmat Jaume de Jaraíz, president i CEO de LG Espanya. “El futur del planeta està en mans dels nostres nens i el nostre objectiu ha de ser despertar-hi la consciència de cura al medi ambient necessària perquè les properes generacions puguin gaudir d’un planeta millor.”

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt