Ara llegint
Inca promou una campanya arqueològica aquest mes de juliol al jaciment talaiòtic de Son Mas des Potecari

Inca promou una campanya arqueològica aquest mes de juliol al jaciment talaiòtic de Son Mas des Potecari

L’Ajuntament d’Inca ha organitzat una primera campanya d’excavació arqueològica al jaciment talaiòtic de Son Mas des Potecari. Aquest projecte de consolidació i posada en valor del jaciment arqueològic es durà a terme del 5 al 30 de juliol. 

«Des de l’Ajuntament d’Inca treballam per posar en valor el patrimoni inquer. Aquesta primera campanya a Son Mas des Potecari ens permetrà recuperar i donar a conèixer aquest rellevant jaciment del nostre municipi. Agraïm la col·laboració de la propietat», ha explicat el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Per la seva part, el regidor de Patrimoni, Andreu Caballero, assenyala que «Inca compta amb un patrimoni arqueològic important. Aquesta campanya d’excavació és una primera passa molt important per a la recuperació del patrimoni inquer. Ens sentim molt satisfets de poder iniciar aquest projecte».

Durant la campanya, que coordinarà l’arqueòloga Magdalena Sastre, s’actuarà especialment en la zona del túmul, ja que és una de les zones més afectades a causa de la pèrdua dels seus paraments. Així doncs, abans de la intervenció de consolidació d’aquesta part de l’estructura, és necessària la realització de tasques de neteja de vegetació i excavació puntual per tal de documentar l’existència de part del parament soterrat. Això permetrà conèixer la direcció i sistema constrictiu, així com la relació que presenten els murs per facilitar l’actuació de consolidació del túmul. 

Actualment, l’estructura es troba en molt males condicions a causa de la gran quantitat d’ullastres que han crescut a la zona. D’altra banda, el túmul es va veure afectat també de manera atròpica durant els anys 60. Per això, l’equip tècnic ha decidit concentrar l’actuació en el tram sud-est del talaiot per tal d’evitar el deteriorament i el seu possible col·lapse. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt