Ara llegint
L’Ajuntament de Palma, contra els mals usos al bosc de Bellver i a Es Carnatge

L’Ajuntament de Palma, contra els mals usos al bosc de Bellver i a Es Carnatge

Des de fa unes setmanes i durant els propers mesos un equip integrat per quatre informadors ambientals, una biòloga i un monitor ambiental procedents del projecte SOIB Reactiva 2020 realitzaran una tasca informativa tant al bosc de Bellver com a la zona d’Es Carnatge de Palma per informar als usuaris directament i distribuint un nou díptic amb informació sobre usos permesos en aquests espais.

Aquesta acció té per objectiu contribuir a millorar la consciència ambiental i es desenvolupa des de fa unes setmanes. A més, a traves d’aquest equip es pretén recollir informació de primera mà per part dels usuaris per tal de poder millorar la gestió i ús d’aquests espais i poder-la tenir en compte de cara a una futura revisió de l’ordenança.

Des del servei de Parcs i Jardins destaquen que tant Es Carnatge com el bosc de Bellver tenen un alt valor ecològic però pateixen una gran pressió antròpica i mals usos no contemplats a les ordenança com el fet de passejar cans sense fermar, transitar en bicicleta per camins no habilitats, entre d’altres.

El projecte de comunicació participativa preveu les següents accions:

· Millorar comunicació amb la ciutadania donant a conèixer a diferents sectors com entitats, escoles, usuaris la tasca querealitza el servei de Parcs i Jardins en aquests espais.

· Distribució de díptics  nous informatius i campanyes de conscienciacióper fomentar el bon ús d’aquests espais. Així, es donaran a conèixer elsproblemes d’erosió i empobriment del sòl i els efectes que aquest fet té en laflora i la fauna del bosc, així com l’efecte de les plagues i el canvi climàtic i la importància que tenen mesures com evitar transitar per camins no habilitats per permetre la regeneració d’aquests espais.

· Donar a conèixer les feines de conservació, manteniment i restauració que es duen a terme des del Servei de Parcs i Jardins.

· Informar la ciutadania sobre la potencialitatd’aquests pel que fa a riquesa de fauna i vegetació.

· Recollir opinions dels usuaris per detectar noves necessitats i tenir-les en compte a l’hora de millorar l’ús i la gestió d’aquestes àrees en futures revisions de l’ordenança.

· Fomentar una ciutat més verda i sostenible a traves de diversos projectes com Biodivercities, amb diferents sectors de la ciutadania amb accions educatives com ara “basuraleza” amb escoles, plantació d’espècies que puguin atraure pol·linitzadors, etcètera.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt