Ara llegint
Eivissa sanciona amb 460.000 euros tretze lloguers turístics il·legals

Eivissa sanciona amb 460.000 euros tretze lloguers turístics il·legals

Eivissa sanciona amb 460.000 euros tretze lloguers turístics il·legals

El Departament de Lluita contra l’Intrusisme ha resolt interposar deu sancions, una  de 120.000 euros, vuit de 40.000 euros cadascuna, i una de 20.000 euros, (deu expedients sancionadors en total) per la comercialització d’habitatges turístics il·legals a les localitats d’Eivissa, Sant Josep, Sant Antoni i Santa Eulària.  

Aquestes deu sancions que sumen un total de 460.000 euros, s’han tramitat després que el servei d’inspecció turística del Consell d’Eivissa revisés aquests habitatges, i constatés les infraccions en matèria de turisme per la publicitat, contractació i comercialització de les vivendes sense haver presentat la corresponent declaració responsable d’inici d’activitat turística o la comunicació prèvia. 

La sanció més elevada, de 120.000 euros, correspon a tres pisos publicitats pel mateix comercialitzador en un edifici residencial a Roca Llisa, al terme municipal de Santa Eulària.

També a un edifici del terme municipal d’Eivissa s’han sancionat tres vivendes, dos del mateix comercialitzador, totes elles amb sancions molt greus per un import de 40.000 euros cadascuna. 

Un altre lloguer turístic sancionat amb 40.000 euros es troba a la localitat de Sant Francesc, al Parc Natural de ses Salines, i a l’expedient sancionador es fa constar que es tracta d’un habitatge ubicat a una zona en la qual, avui en dia, no es permet noves places d’allotjament turístic i de residencial turístic, tan sols agroturismes o edificacions tradicionals.

Tots els habitatges descrits no són susceptibles de comercialització turística a l’illa d’Eivissa. La publicitat de tots ells es realitzava sense haver presentat declaració Responsable de l’Inici de l’Activitat Turística, i sense estar inscrits en el Registre Insular d’Empreses, Activitats i Establiments Turístics. Les vivendes es publicitaven a plataformes i a xarxes socials amb calendari de disponibilitat, indicacions de chek-in i de sortida, cancel·lacions de reserva, i altres serveis.

Aquests deu expedients sancionadors s’han resolt al darrer mes, per la qual cosa el conseller de Lluita contra l’Intrusisme, Mariano Juan, ha volgut agrair als inspectors i instructors dels expedients “la seua tasca i implicació per dur endavant una de les polítiques prioritàries per al Consell Insular: posar fi a les il·legalitats i fer arribar un missatge contundent contra els qui volen aprofitar-se de la nostra illa”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt