Ara llegint
Signat el conveni per a la creació de la nova Càtedra Sobrassada de Mallorca IGP

Signat el conveni per a la creació de la nova Càtedra Sobrassada de Mallorca IGP

Signat el conveni per a la creació de la nova Càtedra Sobrassada de Mallorca IGP

La Universitat de les Illes Balears i el Consell Regulador (CR) de la Denominació Específica IGP (Indicació Geogràfica Protegida) Sobrassada de Mallorca han signat un conveni per a la creació de la Càtedra Sobrassada de Mallorca IGP. Amb la creació d’aquesta nova Càtedra s’espera contribuir a la recerca i la promoció d’aquest producte gastronòmic de les Illes Balears.

La signatura ha estat a càrrec del rector de la UIB, Jaume Carot, i del president del Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat.  

Aquesta càtedra té per objecte dur a terme activitats docents, d’estudi, de recerca i de transferència de coneixement en relació amb la sobrassada de Mallorca i els aspectes vinculats a aquest producte i el seu entorn.  

Entre els objectius principals hi ha els següents:  

  • Promoció de la formació i la capacitació d’estudiants i professionals en relació amb la sobrassada de Mallorca, incloses les característiques, l’avaluació, els processos d’elaboració, la qualitat i les normatives associades. 
  • Foment de la investigació científica i tècnica al voltant de la sobrassada de Mallorca i altres aliments relacionats per millorar-ne la producció, conservació, qualitat, seguretat alimentària i aspectes nutricionals. 
  • Facilitació de la transferència de coneixement i tecnologia entre l’acadèmia i el sector empresarial per promoure la col·laboració i la innovació. 
  • Realització d’estudis i anàlisis de mercat per identificar oportunitats de promoció i comercialització de la sobrassada de Mallorca i altres productes relacionats. 
  • Desenvolupament de programes de divulgació i promoció de la sobrassada de Mallorca a escala nacional i internacional per destacar-ne els atributs culturals, gastronòmics i de qualitat. 
  • Establiment de canals de comunicació i col·laboració amb institucions i organismes relacionats amb l’alimentació, la gastronomia i la promoció de productes locals i tradicionals. 
  • Impuls a la innovació i el desenvolupament de nous productes i processos que puguin potenciar l’oferta de la sobrassada de Mallorca i el seu posicionament al mercat. 
  • Contribució al desenvolupament econòmic i social de la Comunitat, promoure la generació d’ocupació, el foment de l’activitat empresarial i l’impuls del turisme gastronòmic. 
  • Establiment d’aliances estratègiques amb altres entitats, tant nacionals com internacionals, que permetin potenciar la visibilitat i la projecció de la Càtedra i les activitats. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt