Ara llegint
El Consell de Formentera dedica el calendari de 2023 a la casa tradicional

El Consell de Formentera dedica el calendari de 2023 a la casa tradicional

El Consell de Formentera dedica el calendari de 2023 a la casa tradicional

El Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, ha presentat el calendari de 2023, dedicat a la casa tradicional de Formentera. Al llarg dels dotze mesos, el calendari recull elements en detall de la casa tradicional, com ara l’enramada i el fumeral, o les jàssenes, les bigues i el tegell, que conformen el bigam.

Així mateix, també n’explica les diferents tipologies segons la coberta, la casa de terrat pla —més antiga—, i la casa amb coberta de teula. Una dada a destacar és com, a partir del porxo —l’espai principal—, el casament va creixent segons la necessitat i es va ampliant amb altres espais diferenciats que s’anomenen cases.

En els darrers calendaris, tots de temàtiques diferents, s’ha parlat del català i les llengües romàniques, s’han exposat les varietats més comunes de figues de l’illa, les vendes o els ormejos del camp i de la mar, entre d’altres. De la mateixa manera, “enguany el calendari proposa repassar algunes característiques de la casa tradicional de Formentera, una part essencial del nostre patrimoni”, segons ha assenyalat la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch.

S’han editat 2.000 calendaris i es poden recollir en els punts habituals d’atenció ciutadana del Consell de Formentera, com l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o el punt d’entrada d’accés al Consell.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt