Ara llegint
Endesa s’ajuda de drons per instal·lar elements salvaocells al Parc Natural de ses Salines

Endesa s’ajuda de drons per instal·lar elements salvaocells al Parc Natural de ses Salines

La companyia elèctrica Endesa ha adequat la línia LMT Espardell, dins del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa per tal de minimitzar el risc de col·lisió per a les aus que habiten o transiten en el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa. Alguns d’aquests elements s’ha instal·lat mitjançant un dron.

Aquest mes de juny, la companyia ha duit a terme, sense interrompre el subministrament elèctric, la instal·lació de 159 elements de salvaocells de balanceig que han permès fer l’adequació de la xarxa de distribució dins del Parc Natural de ses Salines, en el municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Concretament s’han instal·lat 126 elements anticol·lisió prop de Sant Francesc de s’Estany i 33 més a la línia que hi ha devora la Platja des Cavallet.

Aquestes actuacions s’han duit a terme per minimitzar el risc de col·lisió per a les aus que habiten o transiten en el parc natural de ses Salines, amb la incorporació d’elements de protecció i seguretat en les línies de mitjana tensió (15kV).

Actualment, en el mercat hi ha diferents dissenys d’elements d’anticol·lisió, els més utilitzats, fins ara, són les espirals i les tires de neoprè. No obstant això, alguns dels darrers estudis que han testat l’eficàcia de diferents models apunten al fet que els salvaocells de balanceig, com els que s’han instal·lat al Parc Natural de ses Salines, tenen una major efectivitat. Per aquest motiu, per a minimitzar el risc de col·lisió per a les aus que habiten o transiten a la zona s’han instal·lat en el Parc Natural. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt