Ara llegint
Sant Antoni comptarà amb un centre de recuperació de fauna marina a Es Cap Blanc

Sant Antoni comptarà amb un centre de recuperació de fauna marina a Es Cap Blanc

Singatura conveni per a un centre de recuperació de fauna Marina a Es Cap Blanc, a Sant Antoni

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i l’alcalde de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra, han signat, aquest dilluns, el conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB) i l’Ajuntament per a la posada en marxa d’un Centre de recuperació i conservació de fauna marina a les instal·lacions de Es Cap Blanc.

Amb aquest conveni s’articula l’aportació dels mitjans necessaris pel que fa a infraestructures, personal i mitjans materials. Així, Es Cap Blanc acollirà un punt de recepció de fauna marina, instal·lacions que permetran mantenir exemplars fins al seu retorn al medi natural.

El conseller Mir ha mostrat la seva satisfacció per signar aquest acord, «una mostra més de que l’entesa entre administracions facilita la recuperació de la fauna d’aquestes illes i la conservació de la nostra biodiversitat». Així mateix, ha destacat la importància de comptar amb un centre de recuperació de fauna marina a les Pitiüses, «un indret clau per la biodiversitat marina a l’arxipèlag, tal com es va posar en rellevància en les primeres postes de tortugues marines a les Illes Balears».

Per la seva banda, Serra ha assegurat que «és una gran alegria i satisfacció aquesta signatura del conveni», ja que era un objectiu de l’Ajuntament «poder millorar les instal·lacions i condicions per poder atendre amb qualitat aquestes espècies».

Un altre dels punts del conveni és mantenir actualitzat el registre d’entrada d’animals al centre. Cal tenir en compte que, durant 2022, el COFIB va atendre a Eivissa i Formentera gairebé 400 exemplars d’espècies silvestres i exòtiques, gràcies al suport de les clíniques veterinàries Eivivet i C.V. Formentera que atenen els exemplars perquè es recuperin, a més de participar en la necròpsia i analítica d’animals morts per conèixer millor la seva problemàtica.

Tot i que les espècies amb més número d’entrades per la seva abundància han estat el xoriguer (Falco tinnunculus), amb 32 exemplars, i l’eriçó (Atelerix algirus), amb 22 entrades, les Pitiüses destaquen entre els centres de recuperació de Balears per atendre un nombre important d’espècies marines protegides. Concretament, l’any passat se n’atengueren 27, entre les que destaquen la tortuga marina (Caretta caretta), amb 13 exemplars atesos a Eivissa i 9 a Formentera, 4 taurons (3 a Eivissa i un a Formentera) i un dofí a Eivissa. Així mateix, també s’han atès exemplars de gavina roja (Ichthyaetus audouinii), virot petit (Puffinus mauretanicus) o corb marí (Phalacrocorax aristotelis).

Les tasques de recuperació de fauna marina (cetacis, tortugues i taurons) a les Illes Balears durant el 2022 han estat possibles gràcies a la feina de la Fundació Palma Aquàrium amb el COFIB.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt