Ara llegint
Sant Antoni de Portmany celebra el Dia dels Boscos amb una jornada de reforestació a sa Talaia

Sant Antoni de Portmany celebra el Dia dels Boscos amb una jornada de reforestació a sa Talaia

L’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany s’ha sumat avui a la celebració del Dia Internacional dels Boscos amb una jornada de reforestació de sa Talaia, organitzada per la regidoria de Medi Ambient.

L’activitat ha comptat amb la col·laboració dels tècnics de la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear i de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), així com amb la participació dels alumnes de primer i segon de batxiller dels instituts del municipi, l’IES Quartó de Portmany i l’IES Sa Serra.

La regidora de Medi Ambient, Neus Mateu, ha recordat que en els darrers anys sa Talaia ha patit dos incendis i una DANA, per la qual cosa des de l’Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient s’han duit a terme actuacions de restauració i prevenció forestal de la zona afectada, consistents en treballs de neteja forestal, instal·lació de faixes de contenció del terreny i la realització duna cobertura protectora per afavorir la regeneració de la zona.

Un cop finalitzats aquests treballs, la regidoria de Medi Ambient ha coordinat aquesta activitat per començar a reforestar sa Talaia amb espècies autòctones mitjançant aquest projecte de sensibilització i educació ambiental amb la participació dels centres educatius.

“És una experiència molt positiva per als alumnes, que han tingut l´oportunitat de col·laborar en la reforestació d´aquesta àrea forestal del nostre municipi”, ha explicat Mateu, que ha detallat que per a la jornada s´han previst la plantació de 300 plançons de pins , savines i mates.

Prèviament a la plantació, els alumnes han rebut una explicació introductòria a càrrec del tècnic forestal de la Conselleria de Medi Ambient, Miguel Soriano, sobre sa Talaia, els valors mediambientals i les afeccions que ha patit aquesta zona verda. “Els últims incendis i el fort temporal del 2019 han canviat completament el paisatge d´una de les grans zones verdes de Sant Antoni”, ha explicat Soriano, que ha detallat que s’han plantat les espècies forestals autòctones disponibles creades de llavor d´Eivissa, sent les més adequades per a l’àmbit eivissenc. Segons Soriano, “el sòl té poca profunditat i poca qualitat, per la qual cosa les plantes “tardaran anys a créixer”. “Perquè sa Talaia torni a ser com abans dels incendis, passaran quatre o cinc dècades”, ha conclòs.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt