Ara llegint
En marxa la verema al Pla i Llevant de Mallorca, amb un raïm sa i abundant

En marxa la verema al Pla i Llevant de Mallorca, amb un raïm sa i abundant

En marxa la verema al Pla i Llevant de Mallorca, amb un raïm sa i abundant

La Denominació d’Origen Pla i Llevant de Mallorca ha iniciat la verema de 2023 fa alguns dies. Ho ha fet a l’estil de les cultures que celebraven amb una festa la recollida dels fruits que els assegurava el menjar i la beguda dels propers mesos.

Enguany s’ha celebrat l’inici de la verema a la vinya Son Roig del celler Can Majoral (Algaida). A l’acte han assistit les autoritats del sector agrícola i promoció local de les Balears que han acompanyat el veremador d’honor, Miquel Calent, al tall dels primers raïms fet amb la gatzolla elaborada per Can Ordinas de Llucmajor.

Miquel Calent és persona de gran prestigi a Mallorca, com a restaurador, comunicador i divulgador de la gastronomia de les illes mitjançant els seus articles a Última Hora i programes a la televisió autonòmica: IB3 Televisió.

L’inici de la verema es va realitzar en un ambient de festa amb assistència de viticultors, cellers i amics del Pla i Llevant. Es van poder degustar plats típics de la gastronomia local facilitats per les marques de qualitat agroalimentàries: sobrassada, formatge, ametlles, oli i oliva. La música la va posar el sommelier Daniel Arias que amb la seva col·lecció de vinils es va transformar per una nit en DJ.

Bona temporada

L’anyada de 2023 presenta bones perspectives de qualitat per a aquesta denominació d’origen. El temps atmosfèric ha acompanyat el bon creixement de ceps i raïms. Cal destacar les pluges caigudes a la primavera que faciliten una producció una mica superior a la de l’any anterior.

És remarcable l’estat sanitari amb què entren el raïm als cups. El clima humit i càlid de les illes sempre genera preocupació per facilitar atacs de míldiu i oïdi, principals patògens de la vinya, però aquest any pràcticament no l’han afectada. Aquestes condicions generen l’optimisme en la denominació d’origen sobre la qualitat dels vins que s’elaboraran durant els propers mesos.

Aquests primers dies ja s’estan veremant les varietats més primerenques com chardonnay, moscatells o pinot noir. En dies anteriors ja es va veremar el raïm destinat a elaborar escumosos amb l’objectiu que tinguessin un major contingut d’acidesa. A mesura que les diferents varietats cultivades, les autòctones, com a premsal, giró ros, callet, fogoneu, mantell negre o les internacionals:, com el cabernet, merlot, syrah o viognier, vagin madurant, seguirà la verema que sol estendre’s fins a l’última setmana de setembre o primera d’octubre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt