Ara llegint
Pla i Llevant fa un balanç “molt positiu” de la pluja d’aquest diumenge

Pla i Llevant fa un balanç “molt positiu” de la pluja d’aquest diumenge

L'èxit de la recuperació del giró ros, trenta anys després

Els vinaters de la Denominació d’Origen Pla i Llevant de Mallorca estan molt satisfets per les precipitacions d’ahir diumenge, en tant que l’aigua era ja molt esperada a aquestes altures de l’estiu i és positiva per la qualitat del raïm. La nota negativa és que la quantitat d’aigua precipitada ha provocat algunes inundacions en els sementers i fang que impossibilitarà la verema durant alguns dies.

Així ho ha assenyalat el president d’aquesta Denominació d’Origen, Antoni Bennàssar, després d’haver-ne parlat amb alguns dels vinaters i treure’n conclusions.

Al centre de l’illa les precipitacions foren d’entre 35 i 40 litres per metre quadrat, Més al nord, a municipis com Muro, es va arribar a un registre de 60 litres.

Serà precisament en aquests indrets, especiament on s’hi havia llaurat recentment, on no serà possible entrar en els sementers per veremar.

La pluja ha servit per netejar els ceps, llevant-los la pols acumulada de tot l’estiu. “Les vinyes que havien patit set durant aquesta temporada per manca de precipitacions han aprofitat per beure i acumular aigua que faria baixar el grau, però en uns dies es recuperaran i tornaran als continguts normals, amb la recuperació del grau”, ha advertit Bennàssar.

S’ha alegrat, a més, que en el Pla i Llevant de Mallorca no hi fes acte de presència el calabruix. Una calabruixada sí que hauria resultat ser molt nociva per al raïm, especialment en aquestes altures de la temporada.

Bennàssar espera que torni el bon temps i el sol, i que una mica de vent contribueixi a eixugar el terreny i la vinya. Això evitaria la presència de botridis, que faria podrir el raïm i mermaria la producció que encara ara és al ceps.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt