Manacor amplia el número de places del programa VIU L’ESTIU
L’Ajuntament de Manacor amplia el número de places del programa de lleure educatiu VIU L’ESTIU, adreçat a infants de 3 a 12 anys, passa de les 660 places que s’oferiren l’estiu de 2023 a les 930 el 2024, el que representa un increment de 270 places. Per fer-ho possible, a Manacor s’incorporen les instal·lacions del CEIP Molí d’en Xema, que se sumen a les del CEIPIEEM Simó Ballester i el CEI Sa Graduada. A Porto Cristo i a s’Illot també s’incrementen les places. Així, es passen de les 380 places pel mes de juliol que s’oferiren el 2023 a 530 i de les 280 que s’oferiren el mes de juliol passat a les 400.
Així ho han anunciat aquest dilluns de matí el batle de Manacor, Miquel Oliver; la delegada d’Educació, Carme Gomila; i la coordinadora de VIU L’ESTIU 2024, Sílvia Amorós.
Al CEIPIEMM Simó Ballester hi haurà capacitat per a acollir 110 alumnes el juliol i 90 el mes d’agost. Al CEIP Molí d’en Xema s’oferiran 130 places el juliol i 100 el mes d’agost. Una altra de les novetats de VIU L’ESTIU 2024 és que el CEI Sa Graduada acollirà enguany infants d’entre 3 i 8 anys – infants nascuts entre 2016 i 2020 -, amb l’objectiu d’adaptar-se millor a les característiques del centre. A Porto Cristo, s’oferiran 100 places el juliol i 80 a l’agost a les instal·lacions del CEIP Ses Comes. A s’Illot, s’oferiran 70 places al juliol i 60 a l’agost, a les instal·lacions del CEIP Talaiot. A Cales, s’oferiran 30 places al juliol i 20 a l’agost, a les instal·lacions de l’antiga guarderia. A Son Macià, s’oferiran 20 places places el mes de juliol, a les instal·lacions del CEIP Mestre Pere Garau. En total, 530 places públiques el mes de juliol i 400 el mes d’agost.
El programa VIU L’ESTIU tendrà unes despeses de personal d’aproximadament 300.000 euros, que en aquesta edició s’assumeixen íntegrament per part de l’Ajuntament de Manacor. En l’edició de 2023, l’Ajuntament comptà amb una subvenció de 99.000 euros de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears per a l’organització d’activitats d’educació en el temps lliure, que enguany no s’ha convocat. En aquest sentit, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha remarcat «l’esforç que significa en termes econòmics i de personal assumir íntegrament el programa de lleure educatiu per a l’estiu» i ha reclamat a l’Executiu autonòmic que doni resposta a les necessitats de conciliació de les famílies i als drets dels infants a poder optar a programes de lleure educatiu públics en els períodes no lectius.
L’horari de l’oferta de lleure municipal del programa Viu l’estiu serà de 9 h a 14 h, el servei d’escola matinera serà de 7.30 h a 9 h i el servei de carmanyola de 14 h a 15.30 h. El preu del servei serà de 50 euros per als infants en situació de vulnerabilitat, de 75 euros per qüestió de renda i de 100 euros la quota ordinària. Les inscripcions es podran fer del 16 d’abril al 19 d’abril per via digital a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSex4QP2TxyzMLWdIUDVzktqdy21nSV7OFNwzkof3kll89SxMg/closedform?pli=1
L’oferta d’una escoleta d’estiu pública per part de l’Ajuntament és una iniciativa important per a garantir la conciliació familiar, la inclusió social, el desenvolupament personal i social dels infants i la millora de l’educació. La coordinadora de VIU L’ESTIU 2024, Sílvia Amorós ha explicat que l’edició d’enguany cerca també el valor afegit de donar a conèixer als infants l’entorn en què viuen i el programa pedagògic inclourà aspectes relacionats amb la cultura, la societat i el medi locals.
D’aquesta manera, l’Ajuntament continua el camí encetat el 2023, en què va fer una passa més i amplià a tots els nuclis del municipi la xarxa d’escoles d’estiu públiques. El 2019, l’Ajuntament de Manacor va encomanar la gestió a les escoletes de Son Macià i de Cales de Mallorca. Després de l’aturada per mor de la Covid-19, el 2022 l’Ajuntament de Manacor gestionà de manera directa les escoletes d’estiu de s’Illot i de Son Macià. Després dels resultats aconseguits l’estiu passat, enguany es fa una passa més i s’amplia el número d’escoles d’estiu públiques i de places “amb l’objectiu de garantir que el màxim d’infants puguin optar a aquest programa de lleure educatiu”, ha remarcat la delegada d’Educació, Carme Gomila. En aquest sentit, el batle Miquel Oliver ha recordat que l’oferta municipal no cobreix tota la demanda del municipi, però garanteix que qui més ho necessita hi pugui accedir, i ha animat a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes del municipi i altres entitats a continuar organitzant escoles d’estiu per poder complementar l’oferta pública que assumeix l’Ajuntament.