Ara llegint
El parc fotovoltaic de Son Salomó cobrirà el 15% de la demanda elèctrica de Menorca

El parc fotovoltaic de Son Salomó cobrirà el 15% de la demanda elèctrica de Menorca

Son Salomó està compost per més de 110.000 panells solars i aconseguirà evitar l’emissió a l’atmosfera de fins a 84.000 tones de CO2 anualment.

El president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, i el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació de Menorca, Simón Gornés, han visitat aquest dimecres, 18 d’octubre, el nou parc fotovoltaic de Son Salomó amb motiu de la seva posada en marxa, juntament amb el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia del Govern balear, Alejandro Sáez de San Pedro, i el director general d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Viu.

El parc fotovoltaic compta amb una potència de 50 MW i produirà entre 75.000 i 87.000 MWh/any d’electricitat renovable. Son Salomó cobrirà, per tant, el 15% de l’energia elèctrica anual que requereix l’illa. La seva posada en marxa serà progressiva i quan funcioni a ple rendiment, junt amb les altres instal·lacions existents ja a Menorca, l’illa pot arribar a assolir el 20% d’aportació d’energia renovable al sistema elèctric.

Son Salomó està compost per més de 110.000 panells solars i aconseguirà evitar l’emissió a l’atmosfera de fins a 84.000 tones de CO2 anualment.

“Amb aquest projecte, el salt quantitatiu de Menorca pel que fa a energies renovables és considerable. El parc de Son Salomó que s’inaugura té una potència de 50 MW, el de Milà que acaba la vida útil, 3”, ha exposat el president del Consell Insular de Menorca. “El parc de Son Salomó és un exemple d’èxit, també pel que implica el fet d’arribar a acords amb entitats de protecció del patrimoni com és l’associació Martí i Bella”, ha afegit Vilafranca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt