Ara llegint
Enrique Raúl Erazo guanya el concurs de tapes amb Oli d’Oliva de Mallorca

Enrique Raúl Erazo guanya el concurs de tapes amb Oli d’Oliva de Mallorca

Enrique Raúl Erazo guanya el concurs de tapes amb Oli d'Oliva de Mallorca

El cuiner Enrique Raúl Erazo (Tasca y Arroces El Puente) ha resultat guanyador del  concurs de tapes amb Oli de Mallorca Oleotapa de 2023, després de celebrar-se la final a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

“El capuccino i coca d’OOVE amb gamba vermella” és la tapa que, segons el jurat, millor ha integrat l’Oli de Mallorca, oferint un plat en miniatura on l’Oli d’Oliva Verge Extra, lluny de quedar relegat a una funció complementària, és un element essencial per al conjunt de la elaboració aportant matisos apreciables en sabor, també aroma.

A la prova, a la que han participat set cuiners professionals, Edgar Rodríguez (Can Simoneta), amb la tapa “Dolç olivar”, ha conquerit el segon lloc i Diego Martínez (Bunkers) la tercera posició amb el plat “Menja i beu”.

A aquesta novena edició del concurs que convoca el consell regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, la tasca del jurat format pel cuiner amb estrella Michelin Javier Hoebeek (restaurant Fusion 19), Irene Luján (Escola d’Hoteleria), el presidente del Mercat de l’Olivar Jaume Aguiló, la periodista Marlene Weyerer (Mallorca Zeitung), Tiffany Blackman (DO Oli de Mallorca) i Sebastià Esteva (EHIB) com a jurat de cuina, no ha estat gens senzilla donat el gran nivell de les propostes, cada any major.

Pel que fa als premis, el guanyador d’Oleotapa 2023 rebrà una acreditació de congressista per a Madrid Fusion 2024, 250 euros per a compres al Mercat de l’Olivar i un lot Gran Selecció d’Oli de Mallorca. Per la seva part, el segon i tercer classificat rebran un lot Gran Selecció d’Oli de Mallorca, 200 euros i 150 euros (respectivament) per compres al Mercat de l’Olivar.

Al certamen També han concorregut altres propostes com la “Coca de patata i Oli de Mallorca amb conill i gambes” (David Méndez – La Fortaleza-Cap Rocat), “Coca d’Oli de Mallorca amb pica pica” (Antònia Massanet- Singlot), “Black taco de pop” (Rocío Copado – Rondy’s Food) o el “Tiradito d’OOVE” (David Carmona- Puro Beach Illetas).

La Denominació de Origen Oli de Mallorca organitza el concurs Oleotapa amb la col·laboració del Mercat de l’Olivar, Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i el suport de FOGAIBA (Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació), Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación i Fons Agrícola Europeu pel Desenvolupament Rural (PDR).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt