Ara llegint
El GOB Menorca demana que es torni a protegir l’illa de l’Aire

El GOB Menorca demana que es torni a protegir l’illa de l’Aire

El GOB Menorca demana que es torni a protegir l'illa de l'Aire

El GOB Menorca ha demanat tant al Consell Insular de Menorca com al Govern Balear una rectificació perquè l’illa de l’Aire torni estar protegida.

Segons indica el grup ecologista, la desprotecció de la reserva marina de l’illa de l’Aire, que el Govern Balear va publicar el passat mes de setembre, es va fer sense cap informe que ho avalés. El Consell Insular ha desmentit també que ho hagués demanat i ara el GOB sol·licita que es rectifiqui i es recuperi la protecció que hi havia abans.

Expliquen que “el BOIB de 06/09/2022 es va publicar el Decret 38/2022, en virtut del qual la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern Balear, aplica una modificació molt significativa sobre la Reserva Marina de l’Illa de l’Aire”. En concret, sostenen que es redueix la zona més protegida en un 25 % de la seva àrea original, mentre que duplica la zona on es permet la pesca professional i recreativa.

La modificació efectuada no compta amb cap informe científic ni tècnic que l’avali. Així ho sosté el GOB després de consultar tota la documentació que ha estat proporcionada pel Govern Balear després de les oportunes peticions formals.

Diuen també que no hi ha cap informe que analitzi les modificacions, que les valori ni que les contrasti amb la situació precedent. Només es repeteix, en alguns documents, que la desprotecció ha estat sol·licitada pel Consell Insular de Menorca, segons afirma el GOB.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt