Ara llegint
El Consell de Mallorca es compromet a impulsar la IGP Ametlla de Mallorca

El Consell de Mallorca es compromet a impulsar la IGP Ametlla de Mallorca

El Consell de Mallorca es compromet a impulsar la IGP Ametlla de Mallorca

El Consell de Mallorca i la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Ametlla de Mallorca intensificaran la seva col·laboració amb l’objectiu d’impulsar i promocionar el prestigi d’un producte que “va més enllà de la gastronomia, apostant per la qualitat com a motor econòmic i revulsiu del sector primari de l’illa”. Així ho ha avançat el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, després de reunir-se amb el president d’IGP Ametlla de Mallorca, Antoni Bonafé.

Tots dos han acordat “impulsar mesures per a la dinamització i la promoció”. Segons Alzamora, “les denominacions de qualitat atorguen personalitat i accent propi al producte que avalen. Són una excel·lent carta de presentació, a més d’un instrument de protecció per a productors i consumidors”.

De moment, tant el Consell com la IGP estudien organitzar tot un seguit d’activitats per al proper mes de febrer coincidint la celebració del Dia Internacional de l’Ametlla.

L’any 2014, la Unió Europea va atorgar a l’ametlla de Mallorca la Indicació Geogràfica Protegida per al conjunt del territori de la Unió Europea. La IGP comptava fa poc amb 154 agricultors associats que corresponien a 2.500 hectàrees i pertanyien a 6 indústries.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt