Ara llegint
El Consell es compromet a instal·lar radars a la carretera de la Tramuntana en una reunió amb els Indignats MA-10

El Consell es compromet a instal·lar radars a la carretera de la Tramuntana en una reunió amb els Indignats MA-10

El Consell es compromet a instal·lar radars a la carretera de la Tramuntana en una reunió amb els Indignats MA-10

Fernando Rubio, conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, s’ha reunit avui amb els representats de la Plataforma Indignats MA-10, que reclamen mesures de control de les carreres de motos il·legals i dels renous d’aquests vehicles per la serra de Tramuntana.

En aquesta trobada, el Consell ha reiterat el suport i l’ajuda als veïnats i als ajuntaments del pobles de la Serra que pateixen aquesta problemàtica i s’ha compromès a fer tot el que estigui al seu abast i en el seu àmbit competencial per cercar-hi solucions, segons han comunicat a la sortida.  

El titular de Territori del Consell de Mallorca també ha recordat que el Consell és el titular de la carretera i que, per tant, en el cas de que la DGT consideri adient instal·lar radars a la MA-10, el Consell és l’administració competent per autoritzar la seva col·locació. 

«Ens hem compromès amb els veïnats que la nostra col·laboració amb la DGT, la delegació del Govern i amb els ajuntaments de la Serra serà total amb aquest tema. Si la DGT vol posar radars o altres tipus de sistemes de vigilància, per controlar els vehicles a la Serra, nosaltres n’agilitarem al màxim la tramitació», ha explicat el conseller Rubio. «Tot això, amb la finalitat que puguin començar a funcionar al més aviat possible», ha afegit.  

El conseller Rubio ha explicat també que el Consell de Mallorca no té competència en la regulació del trànsit, en els controls de velocitat ni tampoc té la capacitat sancionadora dels vehicles que infringeixen les normes de circulació i provoquen excessos de renou. Això és competència exclusiva de la DGT i són ells els que poden actuar dins aquest àmbit. 

Aquesta reunió té lloc dies després que els Indignats MA-10 tallàs la carretera a l’altura del casc urbà de Banyalbufar per sorpresa, i després d’anys de denúncies de velocitats inadequades i curses encobertes en aquesta via, primer durant els caps de setmana i darrerament pràcticament cada dia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt