Ara llegint
Es Castell transformarà l’antiga caserna del Duc de Crillon en residència d’ancians i centre de dia

Es Castell transformarà l’antiga caserna del Duc de Crillon en residència d’ancians i centre de dia

La construcció del nou centre sociosanitari per a persones en situació de dependència d’Es Castell ha estat presentada avui. Tendrà un cost aproximat de 4,6 milions d’euros i preveu que compti amb 57 places per a persones grans en situació de dependència i que el centre de dia atengui 15 usuaris, unes places que quedaran integrades a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, acompanyada de la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la batlessa des Castell, Juana Escandell, ha assistit a la presentació del projecte guanyador del concurs d’idees de la nova residència i centre de dia que es construirà a l’edifici de l’antiga caserna del Duc de Crillon, a es Castell. Els arquitectes José María Fabregat i Simón Abellán han estat els encarregats d’explicar el projecte «BDS Ball des Còssil», un projecte signat pel despatx Fabregat & Fabregat Arquitectes juntament amb els arquitectes Simón Abellán i Pol Molango.

A partir d’ara els arquitectes disposen de tres mesos per elaborar el projecte bàsic del nou centre per poder començar a tramitar les autoritzacions pertinents.

Fina Santiago explica que «construint una residència no estam només construint un equipament, estam també garantim l’atenció a les persones en situació de dependència, també estam creant llocs de feina qualificats, estables i no deslocalitzables, i facilitam la conciliació de la vida familiar i laboral. A més a més promocionam i fomentam la cohesió social. Per tant el Govern ho tñe claríssim: s’ha d’invertir en equipaments».

Un projecte seleccionat entre 20

Des de la Conselleria d’Afers Socials han volgut recordar que el jurat responsable de triar el projecte guanyador valora especialment que disposi els accessos del centre de dia i de la residència des de la plaça de l’Esplanada a peu pla i ubica els dos centres de manera que es permeti el seu funcionament de manera independent.

L’entrada i la recepció es converteixen en una ampla franja de comunicació entre l’exterior, les sales comunes de la residència i l’espai exterior privat. A més es valora la bona distribució dels dormitoris i l’espai pel centre de dia que atendrà 15 usuaris.

També s’ha valorat el respecte que mostra als valors patrimonials de l’edifici i el respecte a la sostenibilitat ambiental ja que opta per una banda pel respecte a les preexistències arquitectòniques de l’edifici, la utilització de materials de construcció autòctons i inclou un plantejament de solucions que afavoreixen l’estalvi energètic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt