Ara llegint
L’oliaigua de Menorca il·lustra el cupó de l’ONCE del dia 2 d’agost

L’oliaigua de Menorca il·lustra el cupó de l’ONCE del dia 2 d’agost

L'oliaigua protagonitza el cupó de l'ONCE del proper dimecres, 2 d'agost. Cinc milions de cupons difondran aquesta sopa tradicional de la cuina de Menorca. Higinio Sanchís, director de l'ONCE a Menorca, i Maria Antònia Taltavull, consellera d'Economia i Serveis Generals del Consell Insular de Menorca, hi han presentat en societat la imatge d’aquest cupó. L'oliaigua és una sopa tradicional menorquina, fàcil i ràpida de preparar i, sobretot, molt econòmica. Els ingredients principals són les verdures de l'horta. De fet, és un plat que sorgeix de la pagesia menorquina per tal d’aprofitar els productes de l'horta a l'estiu i també per aprofitar les sobres de pa dur. És un plat d’aprofitament en tota regla. L'oliaigua es serveix amb diferents guarnicions com figues, meló o trossos de pa (el que els menorquins anomenen pa de sopes). Es pot consumir freda o calenta segons l'estació de l'any. La seva recepta consisteix a abocar una mica d'oli en un cassó de terra i, un cop calent, preparar un sofregit amb ceba, alls, julivert, pebre verd, tomàtigues madures, sal i sucre. Es cuina a foc lent i no cal que l'aigua arribi al punt d'ebullició. El sabor és intens i potent, ja que els ingredients no es trituren.

L’oliaigua protagonitza el cupó de l’ONCE del proper dimecres, 2 d’agost. Cinc milions de cupons difondran aquesta sopa tradicional de la cuina de Menorca.

Higinio Sanchís, director de l’ONCE a Menorca, i Maria Antònia Taltavull, consellera d’Economia i Serveis Generals del Consell Insular de Menorca, hi han presentat en societat la imatge d’aquest cupó.

L’oliaigua és una sopa tradicional menorquina, fàcil i ràpida de preparar i, sobretot, molt econòmica. Els ingredients principals són les verdures de l’horta. De fet, és un plat que sorgeix de la pagesia menorquina per tal d’aprofitar els productes de l’horta a l’estiu i també per aprofitar les sobres de pa dur. És un plat d’aprofitament en tota regla.

L’oliaigua es serveix amb diferents guarnicions com figues, meló o trossos de pa (el que els menorquins anomenen pa de sopes). Es pot consumir freda o calenta segons l’estació de l’any.

La seva recepta consisteix a abocar una mica d’oli en un cassó de terra i, un cop calent, preparar un sofregit amb ceba, alls, julivert, pebre verd, tomàtigues madures, sal i sucre. Es cuina a foc lent i no cal que l’aigua arribi al punt d’ebullició. El sabor és intens i potent, ja que els ingredients no es trituren.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt