Ara llegint
Menorca utilitza el mobile mapping per donar dades més precises als excursionistes

Menorca utilitza el mobile mapping per donar dades més precises als excursionistes

Oberta la convocatòria d'ajuts per a estudis i investigacions a la Reserva de Biosfera de Menorca

El Consell Insular de Menorca ha adjudicat la implantació de l’eina ‘mobile mapping’ als nuclis urbans i xarxa viària associada al port de Maó i la posterior elaboració d’una ortofotografia GSD de 10 centímetres que es podrà veure pròximament a l’IDE Menorca, una imatge aèria i interactiva que proporcionarà dades cartogràfiques i precises que ajudaran a visitants i administracions.

Aquesta tecnologia és una metodologia d’escaneig làser 3D que s’incorpora damunt d’un dispositiu en moviment, majoritàriament un vehicle, i realitza una presa de dades precises i de qualitat a mesura que es mou per un espai. Això permet obtenir imatges aèries en 360 graus geolocalitzades, mesurar distàncies informàticament, proporcionar ajudes per delimitar terrenys, millorar els seus accessos i ajustar la seguretat viària.

“L’objectiu que persegueix el Servei de Promoció Turística i Fons Europeus amb aquest projecte és dotar d’una major exactitud les dades cartogràfiques representades del Port de Maó, tant a escala terrestre com a aèriament, per fer-lo més accessible a la societat civil que visita l’illa i poder realitzar diferents rutes, camins i excursions amb major precisió. A més, als diferents turoperadors també els hi serà d’ajuda, ja que pel traçat de les diferents rutes es podran conèixer millor els seus avantatges, i a les diferents administracions públiques també els ajudarà per la precisió de les dades que es subministraran”, explica Begoña Mercadal, directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus.

Aquest projecte s’executa dins l’àmbit del Port de Maó per al programa d’actuacions del Pla de Sostenibilitat Turística 2030, finançat amb fons europeus extraordinaris “Next Generation”. El contracte s’adjudica per un import de 65.000 euros, IVA inclòs, a l’empresa Infraplan Geospatial pels 11 mesos de durada del contracte.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt