Ara llegint
Nou Plec de lectura dedicat a Josep Portella Coll

Nou Plec de lectura dedicat a Josep Portella Coll

Nou Plec de lectura dedicat a Josep Portella Coll

El Consell de Menorca dedica un nou Plec de lectura a Josep Portella. Ha seleccionat de la seva extensa obra un text d’etnologia, molt relacionat amb ell i la seva família, i un d’història sobre la vida d’un supervivent d’un camp d’extermini.

Nascut a Ciutadella on passà la infantesa i joventut i alaiorenc d’adopció, Josep Portella és un home amb un dinamisme i un esperit de treball inesgotable en molts àmbits, que passen per l’activisme social, la política i el món de la cultura. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de les Illes Balears (1986), ha treballat de cap del Servei Municipal de Cultura de l’Ajuntament de Maó fins a la seva jubilació. Fou conseller de Cultura, Educació i Esports (1999-2003) del Consell Insular de Menorca, diputat al Parlament de les Illes Balears (1995-2003), i regidor de l’Ajuntament d’Alaior (2003-2013). És membre de la Secció de Ciències Socials de l’IME.

Pel que fa a la seva producció d’escriptor i editor, cal destacar que és el coordinador de la col·lecció Quaderns de Folklore i l’editor de la col·lecció Menorca segle XX. Ha publicat més de cinquanta obres, que abasten novel·la, conte, estudis de cultura popular, assaig i investigació històrica.

La seva última obra és Llibre d’Exilis. Actualment està treballant en el projecte Llibre de Silencis sobre les víctimes republicanes menorquines de la Guerra Civil. Per altra banda, ha tingut un vincle molt especial amb la ràdio i la premsa menorquines des de molt jove: ha col·laborat amb gairebé totes les emissores i diaris de Menorca en diverses èpoques fins a l’actualitat tractant temàtiques diverses com ara la música, l’actualitat o la història contemporània.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt