Ara llegint
Un institut de Ciutadella oferirà l’any que ve un cicle formatiu de reparació d’articles tèxtils i de pell

Un institut de Ciutadella oferirà l’any que ve un cicle formatiu de reparació d’articles tèxtils i de pell

Un institut de Ciutadella oferirà l'any que ve un cicle formatiu de reparació d'articles tèxtils i de pell

L’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella oferirà a partir del proper curs 2023/2024 el cicle formatiu de grau bàsic d’Arranjaments i reparació d’articles tèxtils i de pell. La incorporació d’aquest cicle suposa la implementació d’una nova família formativa que mai abans s’havia impartit a les Illes Balears, la família professional de Tèxtil, confecció i pell.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, del director territorial d’Educació a Menorca, Joan Marquès, i del director de l’IES Josep Maria Quadrado, Miquel Àngel Casasnovas, s’ha reunit avui amb els representants de l’Associació d’Indústries Auxiliars de Calçat a Menorca per organitzar el proper curs.

Baos ha destacat el fet que aquesta formació s’ha implantat a partir de la petició del teixit productiu “ens diuen que calen treballadors amb la formació necessària. Començam amb un cicle d’FP bàsica que amb la nova normativa vigent es podrà complementar amb formacions flexibles paral·leles que puguin respondre a les demandes del sector i a la reunió d’avui hem acordat visites organitzades per als orientadors de secundària perquè coneguin bé el sector i puguin difondre adequadament l’oferta”.

Han assistit a la reunió la presidenta de l’Associació d’Indústries Auxiliars de Calçat, Ana Rosselló i els vicepresidents d’aquesta associació, Carlos Truyol i Joaquim Gener. Per als representants del sector és una bona notícia que es posi en marxa aquesta formació a Menorca on encara es manté una destacada activitat sabatera que en altres indrets ja s’ha perdut. Joaquim Gener ha explicat que “el que oferim als joves la possibilitat de comptar amb una formació integral: què és una sabata, com es fa, com es fabrica, el patronatge, les formes, tallar les pells, com muntar les sabates i l’atenció als clients. Estam davant una formació integral perquè a Menorca les fàbriques són petites i poden veure des de la primera fase a la darrera en un cop d’ull, que això en altres bandes no ho poden fer”.

 20 cicles més i una nova família

El curs 2023-2024 comptarà amb 20 cicles formatius més que el curs passat. D’aquests cicles, 3 són de grau bàsic, 7 són de grau mitjà i 9 de grau superior, a més d’un nou curs d’especialització. D’entre tots aquests cicles, un és de nova implantació i que mai no s’ha ofert a les Illes Balears: el cicle formatiu de grau bàsic d’Arranjaments i reparació d’articles tèxtils i de pell, que s’impartirà a l’IES Josep Maria Quadrado. La impartició d’aquest cicle suposarà la implantació, per primera vegada a les Illes Balears de la família professional de Tèxtil, confecció i pell.

Per illes, Mallorca comptarà amb 14 cicles nous, 2 dels quals són de grau bàsic, 5 de grau mitjà i 6 de grau superior, a més d’1 curs d’especialització.

Quant a Menorca, comptarà amb 2 cicles nous: el ja esmentat de grau bàsic d’Arranjaments i reparació d’articles tèxtils i de pell, a l’IES Josep Maria Quadrado i el de grau superior de Màrqueting i publicitat, a l’IES Josep Miquel i Guàrdia (Alaior).

A Eivissa s’implanten 4 cicles nous, 2 de grau mitjà i 2 de grau superior. Els de grau mitjà són el de Guia en el medi natural i de temps lliure, a l’IES Balàfia (Sant Llorenç de Balàfia), i el d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques a l’IES Sa Serra (Sant Antoni de Portmany). Quant als de grau superior són els de Desenvolupament d’aplicacions web a l’IES Santa Maria d’Eivissa, i el de d’Animació sociocultural i turística a l’IES Xarc (Santa Eulària del Riu).        

La creació de nova oferta formativa en modalitat presencial o intensiva, així com també la nova oferta a distància i modular impartits en els IES, CIFP, CEPA i centres concertats està finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

En canvi, els cicles formatius de grau mitjà i superior LOE/LOMCE modalitat presencial  impartits en els IES i CIFP estan finançats per la Unió Europea amb el Fons REACT-UE, com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de la COVID-19, en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt