Ara llegint
El Consell crearà una rotonda a Son Verí Nou per facilitar el trànsit entre les urbanitzacions de Llucmajor i Palma

El Consell crearà una rotonda a Son Verí Nou per facilitar el trànsit entre les urbanitzacions de Llucmajor i Palma

El Consell crearà una rotonda a Son Verí Nou per facilitar el trànsit entre les urbanitzacions de Llucmajor i Palma

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, juntament amb el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i la batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas, han presentat avui el projecte de rotonda i vial de Son Verí Nou. L’obra, que compta amb un pressupost d’1,8 milions d’euros, consisteix en la construcció d’una nova rotonda a l’entrada de la urbanització de Son Verí Nou amb intersecció T, projecte que té la finalitat de donar més seguretat i fluïdesa als accessos a l’autopista, que connecta les urbanitzacions de Llucmajor i Palma. 

A petició de l’Ajuntament de Llucmajor, també s’hi inclou un vial de connexió entre l’avinguda Baladre i el tram vial que antigament formava part de la carretera del Cap Blanc i que es troba tancat a l’altura de l’actual encreuament d’accés a Son Verí Nou. Això suposarà una millora per als accessos al poliesportiu i a l’IES s’Arenal des de la rotonda de l’avinguda Europa. 

Aquesta actuació s’emmarca dins l’objectiu del Consell de Mallorca de millorar el trànsit i reduir de forma significativa els embussos a les carreteres de l’illa. En aquesta línia, s’ha de tenir en compte que a les urbanitzacions de Llucmajor hi resideixen milers de persones que treballen a Palma i utilitzen cada dia aquesta via, coneguda com a carretera del Cap Blanc Ma-6014, i que s’hi formen grans coes en hora punta, segons han recordat avui des del Consell.

Així mateix, els tècnics de Carreteres del Consell de Mallorca ja estan redactant projectes similars a les entrades dels nuclis de Sa Torre, Puig de Ros i Maioris. L’objectiu és configurar una solució definitiva a la circulació i accessos en direcció a Palma de totes les urbanitzacions del nucli de Llucmajor amb la inclusió de vials cívics i per vianants entre els nuclis de població del municipi.

Galmés ha explicat que aquest projecte «entra de ple dins el nostre objectiu de desembossar Mallorca i millorar les nostres infraestructures viàries, perquè els mallorquins no es vegin cada dia immersos en col·lapses circulatoris. Es tracta d’una obra molt important per a tota la zona que, a més de millorar la seguretat de milers d’usuaris que cada dia hi passen per anar a fer feina o acompanyar els fills a escola, també implicarà una major fluïdesa en el trànsit». 

En aquest sentit, Llorenç Galmés ha subratllat que «no farem autopistes noves ni consumirem més territori, però sí que durem a terme actuacions puntuals de millora, que durant les dues darreres legislatures no s’han fet per la inacció total en polítiques de carreteres». En darrer lloc, ha afegit que «el problema de la mobilitat no se soluciona amb una única mesura, sinó que ha d’anar acompanyada de l’estudi de càrrega de les carreteres de Mallorca i una millora del transport públic de la mà del Govern de les Balears».

Comença la ronda de visites als 53 pobles de Mallorca

El president Galmés, ha presentat el projecte durant la seva visita a Llucmajor. Es tracta del primer municipi al qual hi acudeix en el marc de la ronda de visites als 53 municipis de Mallorca que ha començat avui i que durà a terme amb la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, i la directora insular de Suport i Coordinació, Beatriz Camiña. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt