Ara llegint
El Consell invertirà 5 milions en crear un carril bici entre Ses Salines i la Colònia de Sant Jordi

El Consell invertirà 5 milions en crear un carril bici entre Ses Salines i la Colònia de Sant Jordi

El Consell invertirà 5 milions en crear un carril bici entre Ses Salines i la Colònia de Sant Jordi

El Consell de Mallorca ha anunciat l’imminent inici de les obres de millora i execució d’un nou carril bici de 4,5 quilòmetres a la carretera de Ses Salines a la Colònia de Sant Jordi, unes actuacions que han visitat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano; la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez i el batle de l’Ajuntament de Ses Salines, Juan Rodríguez amb la resta de regidors del municipi, i la batlessa de Porreres, Xisca Mora.

Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ha explicat que «es tracta d’una infraestructura que ha quedat obsoleta des del punt de vista de la seguretat viària i ha patit en els darrers anys molts d’accidents».

Per la seva banda, la presidenta Catalina Cladera ha afirmat que «estic molt contenta d’iniciar una intervenció tan esperada, que fa més de quinze anys que els veïnats la demanen i que no només farà la carretera més segura sinó que la milloram amb un vial que fomenta la mobilitat sostenible i actuacions que humanitzen aquesta via».

En aquesta carretera, que s’utilitza per als trajectes d’accés a la població de Colònia de Sant Jordi i Ses Salines, s’havia apreciat un considerable augment del trànsit en els darrers anys. A més, el també augment progressiu de la demanda ciclista en la zona, feia d’aquest tram un lloc perillós al combinar gran nombre de bicicletes amb una configuració de plataforma viària sense vorals.

Per aquest motiu, és necessària aquesta actuació que restablirà les condicions de seguretat viària i comoditat dels usuaris de la carretera, mitjançant la pacificació del traçat en dues corbes i perfil longitudinal en dos trams. També hi ha prevista una actuació per dotar d’un carril bici i per a vianants, i un altre espai per a cavalls, separat de la calçada amb una barrera de seguretat de fusta i tots dos segregats.

El pressupost

Les actuacions, que tenen un termini d’execució de nou mesos i compten amb un pressupost de 4.990.752 euros i són les següents:

– Reforç de ferm, el qual tindrà una longitud de 4,9 km i estarà ubicat a la carretera Ma-6100, des del carrer Marina Gran fins al carrer Na Mercadala (km 8,300 fins al km 13,200).

– La pacificació del traçat per millorar la seguretat a dues corbes dotant-les de més radi: des del km o fins al km 9,960 i des del km 9,700 fins al 10,860.

 – Al km 8,560 es construirà una illeta central, per tal de reduir la velocitat.

– Dotació d’un carril addicional per al trànsit de bicicletes i vianants separats per una barrera mixta de fusta, que permetre compatibilitzar els diferents modes de transport rodat (vehicles, bicis…) amb la seguretat viària, el qual tindrà una longitud de 4,5 km, i estarà ubicat a la carretera Ma-6100 des del km 8,300 al km 12,800.

– Un espai per a cavalls de 0,9 m.

– Adequació de cunetes i condicionament de la xarxa de drenatge. El projecte recull la col·locació de drens dins de la franja de la berma i en ambdós costats de la plataforma, amb tub perforat i recobert amb tela geotèxtil per tal de garantir una correcta evacuació de l’aigua d’escorrentia, millorant el drenatge de tota la via en cas de pluja.

– A la rotonda ubicada a la intersecció de la Ma-6100 i la Ma-6040 es disposa d’enllumenat amb fanals. També s’aprofitarà per canviar les actuals lluminàries de sodi, més contaminants, per unes de llum LED de baix consum, tot seguint la política d’aquest Departament per ser cada vegada més sostenible.
​​​​​​​
​​​​​​​- El projecte preveu els serveis afectats: hi ha previst un prisma de canalització i les entrades i camins d’accés a propietats veïnes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt