Ara llegint
Es Llombards estrena la nova Estació de Bombament d’Aigües Residuals

Es Llombards estrena la nova Estació de Bombament d’Aigües Residuals

L’Agència Balear de l’Aigua ha posat en funcionament, aquesta mateixa setmana, la nova Estació de Bombament d’Aigües Residuals (EBAR) del nucli d’Es Llombards, a Santanyí. Les obres s’iniciaren l’any passat per tal de permetre la connexió d’aquesta zona al sistema general de sanejament del municipi.

La nova estació de bombament condueix les aigües residuals des de la xarxa de clavegueram d’aquest nucli fins a l’estació depuradora d’aigües residuals del municipi per poder ser tractades. La infraestructura s’ha dimensionat per a un cabal diari de 147 metres cúbics per dia i un cabal punta de 25 metres cúbics per hora i donarà servei a una població màxima estimada d’uns 735 habitants.

Les obres han tengut un cost de 721.791 euros (amb l’IVA inclòs) i, a banda de l’EBAR, han inclòs la construcció d’un pou de bombament de 12 metres quadrats de superfície i 4,5 metres d’alçada lliure així com de l’execució de 3.370 metres de col·lector d’impulsió.

La nova EBAR se situa en uns terrenys de 98 metres quadrats cedits pel consistori de Santanyí, en compliment del conveni de col·laboració signat amb l’Agència l’agost de 2018.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt