Ara llegint
Llucmajor acollirà una mostra sobre la importància de la indústria del calçat al municipi

Llucmajor acollirà una mostra sobre la importància de la indústria del calçat al municipi

L’Ajuntament de Llucmajor ha anunciat que acollirà una mostra sobre la importància de la indústria del calçat al municipi, la qual va estar conformada per un total de 58 fàbriques o tallers. 

Aquesta iniciativa sorgeix de la Regidoria de Cultura i  el Servei d’Arxiu i compta amb l’aprovació de la comissió científica de les Jornades d’Estudis Locals 2022, que aquests dies ha visitat el Museu del Calçat i la Indústria d’Inca.

La seva directora, Aina Ferrero, és membre de la Comissió Científica per part de la Universitat de les Illes Balaers i serà l’encarregada d’oferir la ponència inaugural de les Jornades d’Estudis Local de Llucmajor 2022.

Ella mateixa ens va oferir una visita guiada al Museu on hi ha testimoniada, també, l’emprepta llucmajorera ja que algunes sabates exposades foren fabricades a Llucmajor.

Per la mostra, es farà una demanda als ciutadans per xarxes per recollir testimonis, objectes… sobre aquest passat industrial.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Llucmajor, Xisca Lascolas ha explicat que “aquesta mostra serà una gran oportunitat per recordar i fer valer part de la història del nostre municipi, a la vegada que posar al lloc que es mereix el món del calçat al municipi de Llucmajor”, del qual reconeix que “ens sentim molt orgullosos d’aquest motor econòmic que va ser el calçat al nostre municipi i amb aquesta mostra, per la que intentam fomentar la participació de la gent amb imatges, objectes, maquinàries…  perquè els propis llucmajorers es sentin partíceps i protagonistes”. 

En la reunió de la comissió es va aprovar la celebració de dues activitats complementàries a les Jornades:

  • Una mostra sobre la indústria del calçat a Llucmajor
  • Un itinerari urbà on es recordaran fites, emplaçaments i anècdotes sobre part d’aquesta indústria del calçat ja desapareguda i que va arribar a tenir fins a 58 fàbriques o tallers en funcionament.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt