Ara llegint
Llucmajor dedica un cèntric carrer al bisbe Antoni Vadell, en el primer aniversari de la seva mort

Llucmajor dedica un cèntric carrer al bisbe Antoni Vadell, en el primer aniversari de la seva mort

Llucmajor dedica un cèntric carrer al bisbe Antoni Vadell, en el primer aniversari de la seva mort

El carrer de la Parròquia, situat al costat de l’Església de Llucmajor, ha canviat de nom. A partir d’aquest cap de setmana duu el nom del llucmajorer Antoni Vadell Ferrer, que va ser Bisbe Auxiliar de Barcelona, càrrec que va ocupar des de l’any 2017, en complir-se un any de la seva prematura mort.

A l’acte de descobriment de la placa hi han assistit els Bisbes de Barcelona i Mallorca, a més de membres de la Corporació de l’Ajuntament de Llucmajor i familiars d’Antoni Vadell.

El canvi de nom del nou carrer, es va aprovar en el ple de l’Ajuntament de Llucmajor el passat 25 de gener per una àmplia majoria, i en el mateix ple es va destacar la figura d’Antoni Vadell, persona molt volguda en el municipi i molt involucrat amb la joventut, cultura i societat llucmajorera.

Antoni Vadell que amb 49 anys era un dels bisbes més joves de Catalunya, va ingressar en el Seminari Menor de Mallorca amb tan sols 14 anys. Després d’estudiar filosofia i teologia va ser ordenat diaca als 25 anys i, un any després, sacerdot.

Abans de morir, Antoni Vadell va expressar el seu desig de rebre sepultura a Llucmajor, per a poder descansar prop dels seus veïns i veïnes, amics i familiars, i així va ser en ser enterrat en l’Ermita de La nostra Senyora de Gràcia.

Es dona la circumstància que l’Ermita de Gràcia ha romàs tancada al públic després d’un episodi de fortes pluges en la qual es va produir un lliscament de terres que va causar danys en l’aparcament i accessos a aquesta. L’Ajuntament de Llucmajor va licitar fa unes setmanes arreglar aquests desperfectes, la qual cosa farà que, quan aquests es produeixin, es pugui reobrir l’Ermita perquè el Bisbe Antoni Vadell pugui rebre la visita dels veïns i veïnes del municipi.

En paraules del batle de Llucmajor, Éric Jareño, “aquest acte suposa un reconeixement més que merescut a una persona que es va ocupar i va preocupar del poble, que sempre el va portar en el seu cor, i que va fer molt de bé pels habitants de Llucmajor. El Bisbe Toni Vadell sempre serà recordat, i és un honor per al municipi poder haver rendit aquest homenatge que avui hem celebrat al costat dels seus familiars i als representants del Bisbat de Barcelona i Mallorca”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt