Ara llegint
La Fundació Forteza-Rey elimina les pintades del mur del convent de Santa Magdalena de Palma

La Fundació Forteza-Rey elimina les pintades del mur del convent de Santa Magdalena de Palma

La Fundació Forteza-Rey elimina les pintades del mur del convent de Santa Magdalena de Palma

La Fundació Forteza-Rey ha eliminat les nombroses pintades vandàliques realitzades als seus exteriors del convent de Santa Magdalena, en ple centre de Palma. Amb l’assessorament d’ARCA i del mestre restaurador Pere Terrassa, aquesta entitat ha posat en marxa un projecte per aconseguir eliminar els grafits que embruten els murs del Convent de Santa Magdalena de Palma, a la Costa de La Sang, per retornar-li el seu aspecte original.

Una vegada acabats els treballs s’ha realitzat una visita a aquest lloc. Durant aquesta visita el batle de Palma, Jaime Martínez ha estat rotund en declarar que Cort està procedint a modificar la normativa per incrementar fins a 3.000 euros les multes per als que facin pintades vandàliques.

A més, els progenitors seran responsables de la sanció si la pintada la fa un menor d’edat i en el cas que el grafit s’executi sobre un bé catalogat patrimonial, s’actuarà per la via penal.

El primer regidor de Palma ha estat taxatiu en relació amb les pintades vandàliques a Ciutat: “La setmana passada presentem un Pla Estratègic de Neteja en què les actuacions contra els grafits seran prioritàries. Emaya, Infraestructures i la Policia Local ja s’estan coordinant per actuar dins del marc que estableix el Pla Estratègic, que preveu mesures de prevenció i l’enduriment de sancions per a tots aquells que facin pintades vandàliques”.

En aquest punt, el batle ha subratllat que les sancions màximes que marca la llei són 3.000 euros en els casos més greus. Qualificarem les sancions de grafits com a molt greus amb la qual cosa aplicarem els 3.000 euros de sanció màxima”

A més, ha continuat “als pressupostos de l’any que ve incorporarem càmeres de seguretat i drones per reforçar aquestes actuacions de control”.

A això cal sumar que “si la pintada es realitza sobre un bé catalogat patrimonial, es denunciarà el causant per la via penal i els pares seran responsables si l’autor de la pintada és menor d’edat. El compromís de l’ajuntament ha de ser implacable i no es poden tolerar accions incíviques com les que estem veient”, ha ressenyat el primer edil.

Jaime Martínez Llabrés ha avançat que l’Ajuntament “serà proactiu, no esperarem que algú que té una propietat privada on hi ha pintades vandàliques s’acosti a Emaya perquè actuem; serà Emaya la que es posi en contacte amb aquest propietari privat per actuar directament contra aquesta pintada”, ha conclòs.

Durant la visita al Convent de Santa Magdalena, el batle ha agraït a la Fundació Forteza-Rey la neteja d’una part dels murs del convent ressaltant que cal posar en valor el compromís de la iniciativa privada ja que l’Ajuntament només no va poder revertir la inèrcia d’una ciutat amb un alt nombre de pintades vandàliques”.

Per part seva, Josep Forteza-Rey ha valorat el compromís de Cort per posar-se al capdavant en la lluita contra les pintades, especialment en edificis catalogats, recordant que la neteja de grafits en aquest tipus d’edificis és “molt complexa i només la poden fer professionals ja que pot fer malbé el marès, per la qual cosa cal anar amb molt de compte”. Forteza Rey ha afegit que s’han actuat sobre 16 pintades al mur del convent ressaltant la dificultat que ha portat “desincrustar la pintura”.

A la visita també hi han assistit els regidors de Cort, Mercedes Celeste i Llorenç Bauzá; la presidenta de la patronal hotelera, Maria Frontera; la vicepresidenta d’Arca, Angels Fermoselle i les monges de la congregació encapçalades per la seva Priora, Sor Pilar, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt