Ara llegint
Mercapalma posa en marxa un pla pilot de devolució i reutilització de caixes de plàstic

Mercapalma posa en marxa un pla pilot de devolució i reutilització de caixes de plàstic

Mercapalma posa en marxa un pla pilot de devolució i reutilització de caixes de plàstic

Mercapalma, juntament amb l’associació Cajas y Palets en una Economía Circular (CAPEC), ha posat en marxa un circuit pilot d’un Sistema de Depòsit, Devolució i Retorn (SDDR) de caixes de fruita i verdura que contribueix a reduir el consum de plàstic.

Aquest projecte està subvencionat amb 40.288 euros que provenen del fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) i té com a objectiu la reutilització de les caixes en bon estat i el reciclatge de les que no puguin ser reutilitzades per crear-ne de noves que s’usin a Mercapalma.

Les actuacions que es duran a terme seran: presa de dades a través de qüestionaris i disseny del circuit, campanya de sensibilització en el mercat per a formar i informar treballadors, majoristes i detallistes; reutilització de caixes que s’utilitzen, recuperen i tornen a envasar amb producte per a la seva venda; la inclusió en el circuit de les caixes amb productes procedents de la península, amb destinació final a reciclatge d’aquestes caixes i la difusió dels resultats de l’estudi en webinars, seminaris i mitjans que es considerin d’interès.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han visitat avui les instal·lacions de Mercapalma i el primer ha valorat molt positivament la iniciativa, ja que «permetrà que el 81,7% dels residus generats tornin al cicle de l’economia circular». «Apostar per la reutilització en un sector com aquest és una passa clau per complir, des de tots els sectors, amb els objectius que marca la Llei balear de residus».

En total, la convocatòria, dotada amb 1,3 milions d’euros, ha subvencionat 14 projectes per valor d’1.027.140,37 d’euros i inclou cinc categories. En la primera, reutilització de productes, s’han subvencionat tres projectes, igual que en la destinada a la preparació per a la reutilització de residus. Pel que fa a la de compostatge i altres processos de transformació biològica, on s’han atorgat subvencions a dos projectes, mentre que a la categoria de reciclatge de residus se n’han atorgat tres. Per últim, tres actuacions estan subvencionades per desenvolupar projectes d’I+D+i en matèria de residus en el marc de l’economia circular.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt