Veu la llum la segona edició de la Guia d’Arquitectura de Palma, revisada 25 anys després
La seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB) ha acollit la presentació de la segona edició de la Guia d’Arquitectura de Palma, que ha comptat amb les intervencions de Bernat Nadal Alemany, degà del COAIB; Joan Cerdà Ripoll, president de la Demarcació Mallorca del COAIB; i l’arquitecte Martí Lucena, revisor de la publicació. Tots tres han compartit la seva emoció i orgull pel llançament d’aquesta segona edició.
Lucena va coordinar la publicació de la guia fa 25 anys, i enguany, com a revisor del projecte, l’ha actualitzat. “És una satisfacció reeditar un llibre i és un repte perquè revisar és sinònim d’actualitzar, en aquest cas, el que s’havia fet fa 25 anys”.
L’objectiu de la guia és recollir l’arquitectura del passat, però a la vegada aposta per afegir noves obres contemporànies validades dels darrers anys. Lucena, ha explicat que “tenim una responsabilitat molt important. Les obres que es presenten tenen una gran qualitat. Necessitem una societat que accepti l’arquitectura, i d’aquesta guia destaquem que, efectivament, és un llibre pels arquitectes, però també és un llibre destinat a la ciutadania”.
Les modificacions
Des del COAIB han destacat que es manté l’estructura de la guia original, 5 capítols i la mateixa forma de presentar la documentació. En alguns casos les fotografies han estat modificades, sobretot pel canvi en el seu entorn durant aquests darrers anys. Un dels punts més importants i que remarca la força d’aquest llibre és l’augment de la bibliografía.
“La guia d’arquitectura de Palma és un llibre amb una vocació pedagògica i amb la intenció de fer arribar a la ciutadania el que s’entén per arquitectura de bona qualitat. Més que entendre’s com un llistat de les millors obres, és un recull del més representatiu de cada època o estil” ha contat Bernat Nadal, degà del COAIB.
Joan Cerdà, president del COAIB Demarcació Mallorca, ha explicat també que “amb aquest llibre la societat pot aprendre com edificis es mantenen, es conserven i, així, poder respectar i entendre la nostra història arquitectònica”.