Ara llegint
Calvià signa el Compromís de Turisme Responsable i s’obliga a protegir la biodiversitat

Calvià signa el Compromís de Turisme Responsable i s’obliga a protegir la biodiversitat

Calvià signa el Compromís de Turisme Responsable i s'obliga a protegir la biodiversitat

El batle de Calvià, Juan Antonio Amengual, ha signat avui la carta de Compromís de Turisme Responsable de Mallorca que impulsa la Fundació Mallorca Turisme del Consell de Mallorca. El propòsit del Consell de Mallorca i de l’Ajuntament de Calvià és promoure un turisme sostenible i configurar una illa on visitants i residents coexisteixin, gaudeixin, experimentin i preservin la naturalesa, els valors i la bellesa de l’illa.

La carta de compromís ja es va presentar a la World Travel Market de Londres el mes de novembre passat, on el consistori calvianer es va comprometre a col·laborar amb la iniciativa que avui ha formalitzat.

El Compromís de Turisme Responsable de Mallorca se centra en vuit eixos, incloent-hi la promoció de visites locals, la difusió de productes i serveis locals i la creació d’una experiència turística que combini la generació de riquesa amb la sostenibilitat ambiental. A Calvià hi ha un compromís amb aquest enfocament, ja que es considera que un turisme sense sostenibilitat no té futur. Aquest compromís, que parteix de l’estratègia 365 de Calvià, respon a la demanda tant de visitants com de residents.

Entre els consells recollits en la carta per un turisme responsable, s’insta a col·laborar en la preservació tot evitant abandonar residus a la naturalesa i que en el cas de trobar fems a les platges o carrers, es recomana recollir-la. Pel que fa a la protecció del paisatge, se suggereix seguir els camins de senderisme per evitar fer malbé els ecosistemes i mostrar respecte cap a la biodiversitat local. En relació amb el medi marí, s’apel·la a què els turistes s’abstenguin d’interactuar, tocar o fer malbé el coral i les espècies marines durant la pràctica d’activitats aquàtiques. Es destaca, també, la importància d’apreciar la bellesa de les praderies de posidònia sense fer-les mal, i evitar ancorar a prop si es navega.

Per reduir l’impacte ecològic, es recomana ser conscient del consum d’aigua i energia durant l’estada a Mallorca. Es proposa optar per opcions de transport sostenible, com caminar, circular en bicicleta, emprar el transport públic o vehicles elèctrics. S’anima a prioritzar allotjaments i serveis que implementin pràctiques sostenibles per garantir la preservació de l’entorn. Així també, s’anima a reduir el consum de plàstic mitjançant la reutilització, reducció i reciclatge. També es recomana portar una botella d’aigua reutilitzable i optar per productes ecològics per reduir l’ús d’envasos i productes de plàstic. Es promou la classificació adequada dels residus orgànics (marró), envasos (groc), paper i cartó (blau) i vidre (verd).

En referència a la comunitat local, es recorda que Mallorca és un espai compartit que s’ha de  respectar o no molestar als veïnats, així com aprendre i apreciar les regles de convivència i la cultura local.

En conclusió, es convida a donar suport al Compromís amb el Turisme Responsable i a contribuir a millorar les iniciatives sostenibles per fer de Mallorca una destinació encara més excepcional i respectuosa amb el medi ambient. A aquesta carta ja s’hi han adherit l’Organització Mundial del Turisme, la Federació Hotelera de Mallorca, l’Agrupació Empresarial d’Agències de Viatges i nombrosos ajuntaments mallorquins.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt