Ara llegint
Deu dies d’activitats amb la novena edició de la Wine Days-DO Binissalem

Deu dies d’activitats amb la novena edició de la Wine Days-DO Binissalem

Avui a migdia s’ha presentat la novena edició de la Wine Days-DO Binissalem al Celler Can Fumat, incorporat recentment a la Denominació d’Origen Binissalem. Aquesta edició inclou actes a celebrar entre el 3 i el 12 de juny, entre els quals hi ha activitats relacionades amb la cultura del vi, però també amb la música o l’esport.

José Luis Roses, president de la DO Binissalem ha donat la benvinguda als assistents entre els que es trobaven representants del Consell de Mallorca, ajuntaments, cellers i viticultors de la comarca, productes de qualitat amb IGP /DOP, Cooperatives agroalimentàries, agraint a Can Fumat l’acolliment d’aquest acte i remarcant la importància de Wine Days per la DO Binissalem.

També ha agraït a les institucions del Govern, del Consell i als ajuntaments de la comarca, així com a tots els col·laboradors que fan possible aquest esdeveniment. Una proposta que durant 10 dies ofereix la possibilitat de gaudir de l’Enoturisme km 0 a la DO Binissalem.

Seguidament, Marga Amat, directora tècnica del CRDO Binissalem, ha presentat el programa d’activitats de l’edició Wine Days 2022, que inclou: la “Festa Vi, Gastronomia i Música” al Claustre de St. Francesc de Palma, acte central de Wine Days, així com: visites i tasts teatralitzats als cellers, vols en globus i rutes en bicicleta, Mindfulness & Wine, Poesia i tast, una catarsi a la que ens conduirà el poeta Sion Capçana, en el jardí de la Casa Museu Llorenç Villalonga; maridatge de vins i flors… activitats noves que es sumen a les ja clàssiques, visites a cellers amb tast de vins, Wine & Rice, Tast de vins i formatges, excursió a Santa Eugenia i “torrada”, o la Marxa Nòrdica, que en la seva quarta edició traçarà un recorregut de 9 km entre Sencelles i Binissalem. Una proposta que marida cultura, vi, paisatge, gastronomia… dins el marc de Wine Days DO Binissalem.

Amat ha reiterat l’agraïment a tots els que formaran part d’aquesta nova edició de Wine Days, que recupera la normalitat, i ha fet una menció al Banc d’Aliments de Mallorca a qui es destinarà 1€/copa venuda a la Festa del Claustre.

El torn d’intervencions l’ha tancat en Toni Martí, vinater de Can Fumat, qui ha manifestat el seu agraïment i orgull per formar part de la família de la DO Binissalem, i pel fet de recuperar la tradició familiar en l’elaboració de vi, oferint als assistents un vi negre “Can Fumat”, Mantonegro 100 %, primer vi del celler baix l’emparament de la DO Binissalem.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt