Ara llegint
La Fira del Fang de Marratxí, un expositor i un impuls per als artesans mallorquins

La Fira del Fang de Marratxí, un expositor i un impuls per als artesans mallorquins

La Fira del Fang de Marratxí, un expositor i un impuls per als artesans mallorquins

La Verònica de Sant Marçal acull des d’ahir dissabte la XXXVIII edició de la Fira del Fang, que enguany se celebrarà fins al diumenge dia 12. Es podrà visitar cada dia, dissabte i diumenge, de 10 a 20h de manera continuada i entre setmana, de dilluns a divendres, es podrà visitar de 10 a 13:30h i de 16 a 19h. 

La Fira del Fang enguany estarà molt lligada a la història de la fira recordant els seus orígens i repassant la seva evolució al llarg dels anys. Sota el nom ‘Una retrospectiva a la Fira’, es narrarà el recorregut, l’impacte i la importància que ha tingut la Fira del Fang per a donar a conèixer la tradició ceràmica del municipi.

Durant la seva inauguració, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament local, Jaume Alzamora, va defensar la necessitat de fer una aposta per la modernització i la innovació en el sector artesà. Segons Alzamora, “Mallorca, i en especial Marratxí, és un museu de la ceràmica a cel obert, amb una llarga i rica tradició. El fang i la ceràmica continuen sent una font que genera ocupació i de riquesa. La feina dels artesans del fang mallorquins és coneguda, valorada i estudiada internacionalment”.

En aquest sentit, el conseller de Promoció Econòmica va afirmar que  Mallorca ja és una obra d’art per si mateix, que inspira els creadors que l’admiren i hi viuen. “Aquesta conjunció d’entorn natural únic i persones amb sensibilitat artística ha de donar com a resultat una projecció que superi els tòpics del turisme tal com el coneixem fins ara”.

El conseller va recordar també que és molt important que des de les administracions es doni suport al sector artesà com un esglaó més en el desenvolupament econòmic. Així, ha avançat que el Consell de Mallorca prepara una nova línia d’ajuts per impulsar la modernització del sector.

Segons Alzamora, des de 2019 les ajudes del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament local ja han arribat a 256 artesans i 14 associacions que agrupen a aquest sector. En total 473.000 euros que han aprofitat per dinamitzar i rellançar el sector.

Segons el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, “amb aquestes ajudes hem pogut constatar com el sector ha incrementat la seva productivitat i competitivitat gràcies a l’aposta per la innovació, la incorporació de les TIC i una major orientació cap a la comercialització del producte”. A més, segons el conseller, “aquests avanços també han contribuït a l’entrada de nous perfils professionals, que previsiblement dinamitzaran de manera important l’activitat artesana en els pròxims anys”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt