Ara llegint
Rècord de generació d’energia renovable en un mes de febrer

Rècord de generació d’energia renovable en un mes de febrer

Rècord de generació d'energia renovable en un mes de febrer

Les Illes Balears han batut aquest any 2023 el rècord de generació d’energia renovable en un mes de febrer. Concretament, s’ha arribat fins als 25,8GWh el febrer del 2023, superant els 23,8GWh del mes de febrer de 2022. Amb aquesta data, les Illes Balears arriben a quasi un 8% de renovables. Si es té en compte l’energia renovable provinent de l’enllaç amb la península, s’haurà arribat a un 17% de renovables de tota la demanda en el mes de febrer, segons dades proporcionades per Red Eléctrica.

Així mateix, s’ha arribat fins als 18,1GWh de generació fotovoltaica en un mes de febrer, superant les xifres del 2022 (17,9GWh),  i duplicant la xifra del febrer 2021 quan es van generar 9,5GWh.

Cal dir que la generació renovable seria l’equivalent al que consumirien 86.000 habitatges mentre que la generació fotovoltaica seria l’equivalent a 60.000 habitatges.

D’altra banda, destacar que també s’ha reduït la generació elèctrica a Balears, un fet que suposa reduïr també les emissions. Així, sha passat dels 369GWh produïts el 2022 als 326GWh d’enguany.

En paraules del Director General d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, “tot i haver pujat la demanda un 4,5% respecte a 2022,  hem aconseguir reduïr la generació elèctrica a les Illes i gràcies a l’enllaç amb la península s’ha cobert un 20% la demanda de Balears. Hem de continuar amb la penetració de renovables i amb l’impuls de la fotovoltaica. Des del Govern no deixarem, a més, d’estudiar altres vies i opcions per tal de seguir amb l’impuls de generació elèctrica a través de renovables, i ho seguirem fent de la mà de la cituadania, institucions i empreses”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt