Ara llegint
Quinze comerços de Binissalem, dins la categoria d’Emblemàtics

Quinze comerços de Binissalem, dins la categoria d’Emblemàtics

La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, en col·laboració amb l’Ajuntament de Binissalem, ha fet entrega avui de les plaques d’Emblemàtics Balears als quinze comerços adherits a aquest projecte. La iniciativa té com a objectiu protegir els establiments amb més tradició i simbolisme dels municipis de les Illes, promovent-ne la conservació i reconeixement com a part del patrimoni cultural i econòmic balear. L'acte d'entrega de distintius s’ha celebrat a Binissalem amb la presència del director general d’Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés; el batle de Binissalem, Víctor Martí; la gerent de l’Agència de Desenvolupament Regional (ADR Balears), Silvia Delgado, i la regidora de Comerç i Desenvolupament Local, Catalina Cortés, a més de les famílies propietàries dels negocis reconeguts. Entre els establiments homenatjats es troben cellers històrics com Bodega Biniagual, Bodegas José L. Ferrer, i Vins Nadal, així com comerços dedicats a altres sectors tradicionals, com el forn Cas Soper, amb més de 75 anys d’història, o la merceria Tot Punt. Cada comerç destaca per la seva singularitat i arrelament en el teixit social i comercial de Binissalem, contribuint a la diversitat del municipi i a la seva oferta local. Emblemàtics Balears, amb més de 380 establiments adherits repartits per 33 municipis de les Illes, es basa en una classificació que distingeix els comerços segons el seu patrimoni, història i arrelament. La catalogació, duta a terme pels ajuntaments amb el suport d’ADR Balears, es regeix per un manual que defineix tres categories: arrelat (producte o ofici singular), amb història (més de 75 anys de vida, o excepcionalment a partir de 50) i amb patrimoni (elements patrimonials interiors i exteriors destacats). Els comerços que compleixen totes les categories són reconeguts com a emblemàtics. Aquest distintiu no només posa en valor la identitat local sinó que també exerceix un efecte de dinamització per a la resta del teixit comercial, actuant com a pol d'atracció de visitants interessats en la cultura, la història i l'autenticitat de les Illes.

La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, en col·laboració amb l’Ajuntament de Binissalem, ha fet entrega avui de les plaques d’Emblemàtics Balears als quinze comerços adherits a aquest projecte. La iniciativa té com a objectiu protegir els establiments amb més tradició i simbolisme dels municipis de les Illes, promovent-ne la conservació i reconeixement com a part del patrimoni cultural i econòmic balear.

L’acte d’entrega de distintius s’ha celebrat a Binissalem amb la presència del director general d’Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés; el batle de Binissalem, Víctor Martí; la gerent de l’Agència de Desenvolupament Regional (ADR Balears), Silvia Delgado, i la regidora de Comerç i Desenvolupament Local, Catalina Cortés, a més de les famílies propietàries dels negocis reconeguts.

Entre els establiments homenatjats es troben cellers històrics com Bodega Biniagual, Bodegas José L. Ferrer, i Vins Nadal, així com comerços dedicats a altres sectors tradicionals, com el forn Cas Soper, amb més de 75 anys d’història, o la merceria Tot Punt. Cada comerç destaca per la seva singularitat i arrelament en el teixit social i comercial de Binissalem, contribuint a la diversitat del municipi i a la seva oferta local.

Emblemàtics Balears, amb més de 380 establiments adherits repartits per 33 municipis de les Illes, es basa en una classificació que distingeix els comerços segons el seu patrimoni, història i arrelament. La catalogació, duta a terme pels ajuntaments amb el suport d’ADR Balears, es regeix per un manual que defineix tres categories: arrelat (producte o ofici singular), amb història (més de 75 anys de vida, o excepcionalment a partir de 50) i amb patrimoni (elements patrimonials interiors i exteriors destacats). Els comerços que compleixen totes les categories són reconeguts com a emblemàtics.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt