Ara llegint
Un porc negre que va a comprar, la imatge del Dijous Bo de 2023

Un porc negre que va a comprar, la imatge del Dijous Bo de 2023

», explica Ligero

Ángel Ligero, artista apassionat del disseny, ha estat el guanyador del concurs per seleccionar la imatge que promocionarà el Dijous Bo 2023. El batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora de Fires i Dijous Bo, María José Fernández; y el regidor de Comunicació i Promoció de la Ciutat, Miguel Ángel Cortés, han presentat avui dematí el cartell. 

La imatge guanyadora està protagonitzada per un porc negre, un animal típic de les Illes Balears i amb molt de pes dins el programa d’actes del Dijous Bo. «El cartell d’una de les fires més importants de Mallorca, o la més important de totes, havia de tenir alguns dels elements més representatius de la seva fira», ha explicat Ligero, que també ha dit que no va voler passar per alt la imatge del porc negre.

Així doncs, tot el pes de la imatge recau sobre una gran il·lustració d’un porc negre amb  un capell i una senalla, que va de fira i compra alguns productes locals. D’aquesta manera es crea una imatge impactat i molt simbòlica d’allò que representat el Dijous Bo. 

La imatge guanyadora ha estat seleccionada entre una vintena de propostes, que es varen rebre en el marc del concurs. «La participació és oberta, la qual cosa ens permet conèixer la percepció que es té de la fira de les fires. Així, amb les propostes, hem pogut confirmar que el Dijous Bo és cultura, tradició, i  que és una fira a on el producte local té molt de pes», assenyala el batle Moreno. 

Ángel Ligero, natural d’Alfaro (La Rioja) és un aficionat del disseny, on va arribar a través de la seva passió per la fotografia. A poc a poc, s’ha endinsat en el món del disseny i el cartellisme, com a forma per plasmar la seva creativitat. Actualment, compagina aquesta creativitat amb l’activitat pictòrica, havent exposat en diverses ciutats espanyoles i venent les seves obres per internet.

Durant els darrers vint anys, s’ha presentat a molts de concursos de cartells, amb més de 200 premis, entre ells, guanyador dues vegades del cartell dels carnestoltes de Palma de Mallorca, i una infinitat de premis per tota la Península. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt