Ara llegint
Acte d’homenatge a les collidores d’oliva de Caimari

Acte d’homenatge a les collidores d’oliva de Caimari

Prop d’una vintena de collidores d’oliva de Caimari han estat les protagonistes de l’emotiu acte d’homenatge que va tenir lloc aquest diumenge en el qual han rebut el diploma d’Honor i Gratitud del Consell de Mallorca i un setrill i una panera amb productes locals obsequi per part de l’Ajuntament.

Totes elles han explicat davant d’amics, familiars i veïnats del municipi els seus records i les seves experiències durant l’època de la collita, fent memòria del fred i de les condicions dures de feina, però també amb molta alegria han recordat els balls i els moments de germanor. La majoria de les collidores com és habitual, segons han detallat també les collidores d’altres pobles, varen començar a fer feina a l’edat de 9 anys.

La consellera Maria Antònia Garcías ha agraït en nom del Consell de Mallorca “la seva aportació a la preservació de la Serra de Tramuntana, des de fa onze anys Patrimoni Mundial de la Humanitat”. També amb rebut mostres d’agraïment per part del primer tinent de batle Cristòfol Barceló i del batle de Selva, Joan Rotger.

El de Caimari és el setè acte d’homenatge a les dones Collidores d’oliva de la Serra de Tramuntana, un col·lectiu que varen ser guardonades amb la Medalla d’Honor i Gratitud de Mallorca 2021. L’anterior acte es va dur a terme a Bunyola i abans a Fornalutx. Durant aquest any s’ha organitzat diferents trobades. La primera va ser a Campanet, la segona a Sóller, la tercera a Puigpunyent i la quarta a Banyalbufar.

​​​​​El 22 de novembre es realitzarà un nou homenatge a les collidores, al municipi de Valldemossa, a Costa Nord les 17.30 h, i estarà amenitzat per l’actuació de la Coral de Valldemossa i de l’associació cultural “Parado de Valldemossa”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt