Ara llegint
El programa Aprenentatge i Servei s’amplia a 13 centres educatius de Mallorca

El programa Aprenentatge i Servei s’amplia a 13 centres educatius de Mallorca

El programa Aprenentatge i Servei s'amplia a 13 centres educatius de Mallorca

El Museu del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca, a Calvià, ha acollit la jornada formativa sobre el programa «Aprenentatge i servei» (ApS) de la Serra de Tramuntana, dirigida als centres que enguany l’incorporen en el seu projecte educatiu.

En total, han estat 57 professors de 13 centres educatius de Mallorca els qui han rebut la formació de com implementar en el currículum escolar el programa «Aprenentatge i servei», una metodologia formativa que promou el coneixement i la recerca a partir de la detecció de necessitats reals de l’entorn i que fomenta el treball en equip cercant resultats que beneficiïn tota la comunitat. 

El director insular de Territori del Consell de Mallorca, Miquel Vadell, ha inaugurat aquesta jornada formativa i ha agraït als docents l’aposta per aquesta metodologia innovadora, que repercuteix en la conservació del paisatge cultural declarat patrimoni mundial per la Unesco. «Un dels eixos principals de la gestió del Consorci se centra en els escolars de Mallorca i té com a objectiu que visquin la Serra i tinguin la necessitat de conservar-la en el present i en futur; i precisament el programa «Aprenentatge i servei» és idoni per acomplir-lo, ja que permet desenvolupar projectes que tenguin una repercussió real en el territori», ha explicat Vadell.

El programa «Aprenentatge i servei» de la Serra de Tramuntana es va posar en marxa el curs 2016-2017 i es desenvolupa gràcies a la col·laboració dels serveis de Formació del Professorat i d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears.

La jornada formativa ha constat d’una visita al parc arqueològic, guiada per l’arqueòleg David Javaloyas, i quatre tallers: «Petjada humana a la Serra», impartit per l’escultor i pagès Miquel Martorell, sobre el camí de l’aigua; «Oficis antics a la Serra», impartit pel marger Lluc Mir, amb especial atenció a les construccions; «Agricultura, de la Serra al centre»,  impartit pel geògraf Julio Cantos, sobre la conservació del patrimoni agrícola, i, «Hàbitats i espècies de la Serra», impartit pel divulgador ambiental Pere Vicens, sobre la identificació i protecció de les espècies autòctones. 

Els centres que s’incorporen enguany, per primera vegada, al programa ApS són l’IES Josep Maria Llompart de Palma, l’IES Sant Marçal de sa Cabaneta, l’IES Emili Darder de Palma, l’IES Sineu, l’IES d’Inca, l’IES Manacor, el CEIP Verge de Lluc de Palma, el CEIP Mestre Colom de Bunyola, el CEIP Llorenç Riber de Campanet, el CC Es Liceu del Pont d’Inca, el CC Ramon Llull de Santa Maria. A més a més, el CEIP Reina Sofia de s’Horta i el CEIP Es Molinar de Palma es reincorporen enguany en el programa.

Hi ha 9 centres que han participat els 7 cursos escolars que fa que està en funcionament el programa i són el CEIP Es Puig de Sóller, el CEIP Ses Bassetes de Port d’Andratx, el CEIP Ses Marjades de Sóller, el CEIP Rei Jaume I de Palma, el CEIP Fornalutx, el CC Balmes de Palma, el CC Sagrats Cors de Sóller, el CC Sant Antoni Abat de Son Ferriol i l’IES Guillem Colom Casasnoves de Sóller.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt