Ara llegint
Els equips de salvament de Pollença es posen a prova amb un simulacre a la Platja dels Tamarells

Els equips de salvament de Pollença es posen a prova amb un simulacre a la Platja dels Tamarells

Aquest dimecres ha tingut lloc, a la Platja dels Tamarells del Port de Pollença, el simulacre de salvament per a l’any 2022. Iniciat a les 11.00 hores, l’actuació ha tingut una durada aproximada 40 minuts, ha consistit en l’actuació dels diferents serveis d’emergències involucrats en el simulacre, com són l’112 que és qui ha donat l’avís, el servei de salvament de Pollença, la monitora d’accessibilitat de l’Associació de Veïns del Port de Pollença i la Policia Local.

La coordinadora municipal de platges, Gloria Carrión, ha destacat que “l’objectiu principal d’aquest simulacre és comprovar el temps de resposta quan hi ha un incident, des del moment que arriba l’avís de l’112 fins que s’activen tots els recursos, a més de comprovar si el personal està qualificat, quines aptituds tenen, si saben utilitzar el material correctament i si és eficaç. Després, una vegada finalitzat el simulacre, es durà a terme una reunió per verificar si tot ha funcionat correctament i poder millorar davant una emergència”.

Amb la realització d’aquest simulacre s’ha valorat el temps de resposta i l’aplicació de protocols en una situació de politraumatisme amb extracció de la víctima de l’aigua i també en una situació d’aturada cardiorespiratòria en un usuari d’accessibilitat.

Per la seva banda, el responsable del servei de salvament, Facundo Martín Rosati, ha explicat que “en primer lloc, s’ha realitzat el supòsit d’una víctima que ha sofert un politraumatisme després d’haver caigut d’una embarcació i sense possibilitat de tornar a pujar, l’evacuació l’ha activada l’112 i nosaltres hem activat el protocol d’emergència corresponent; i en segon lloc, hem atès una aturada cardiorespiratòria d’un usuari d’accessibilitat al qual se li ha aplicat el protocol de reanimació”.

Així, un dels aspectes més importants en la implantació d’un servei de salvament i socorrisme, segons han detallat des de l’Ajuntament, és la realització de simulacres d’emergència. Per tant, dins el pla de salvament per a les platges del municipi ha d’establir-se la realització de simulacres del pla de salvament, que permeten corregir errors i comportaments incorrectes.

A l’acte de simulacre hi han assistit el batle de Pollença, Andrés Nevado; la regidora de Medi Ambient, Maria Buades; la delegada del Port de Pollença, Bianca Aguilar; la coordinadora municipal de platges, Gloria Carrión; així com representants de les empreses concessionàries de platges del municipi.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt