Més de 200 efectius es posen a prova en un simulacre d’un incendi forestal a Canyamel
La coordinació i la cohesió de tots els organismes que participen en una emergència és de vital importància. Per aquest motiu, i atès que ja ens trobam en plena temporada de risc d’incendis forestals, els cossos d’emergències de les Illes Balears i personal del tercer batalló de la Unitat Militar d’Emergències (UME) han protagonitzat avui a Capdepera un simulacre d’un incendi forestal de nivell 2, és a dir, amb afecció a habitatges o persones de manera greu.
Durant l’exercici, que ha començat a les 9.00 h del matí a la urbanització Costa de Canyamel, a Capdepera, els coordinadors del simulacre han anat generant incidències o inputs per posar en pràctica la mobilització dels llocs de comandament i la transferència d’informació per al relleu de l’emergència segons l’INFOBAL, per implementar mesures d’autoprotecció i rescat de persones, així com testar i validar els procediments operatius de col·laboració interinstitucionals i l’activació de recursos.
També s’ha entrenat la integració dels recursos d’extinció (mitjans aeris i terrestres) i la seva coordinació.
El dispositiu humà ha superat les 200 persones, amb prop de 30 mitjans terrestres dels diferents organismes intervinents i el suport de 2 helicòpters de l’UME, dos de l’IBANAT, a més d’un avió i un FOCA i dos drons de la DGEI.
El simulacre ha comptat amb efectius de la Direcció General d’Emergències i Interior, de l’112, de l’IBANAT, del cos de bombers de Palma i del Consell de Mallorca, del SAMU 061, de l’AEMET, de la Policia Nacional, de la Policia Local de Capdepera, de l’IBETEC, de Creu Roja, de Delegació del Govern, com també amb efectius de l’UME, de la Comandància General de Balears (COMGEBAL), de la Guàrdia Civil i de voluntaris de Protecció Civil. També hi ha participat Endesa i l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de les Illes Balears.